Pivarić se požalio na dugačak put i vremenske neprilike, Čačić otkrio: ‘Mi smo nepoznanica Čileu, kao i Čile nama, ali oni su favoriti’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Reprezentacija je uglavnom složena od igrača iz Prve HNL te smo mi nepoznanica za Čile kao i oni za nas, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini", istaknuo je izbornik.

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je nakon podužeg putovanja u Nanning, gdje će u srijedu odmjeriti snage s Čileancima na China Cupu. U drugom se polufinalu sastaju domaćin Kina i Island.

“Zadovoljstvo mi je što je Hrvatska pozvana na premijerno izdanje China Cupa, premda se ne održava u sklopu FIFA-ina termina i teško je okupiti najbolje igrače. Međutim, učinili smo sve da okupimo momčad koja će dostojno prezentirati hrvatski nogomet”, rekao je izbornik Ante Čačić nakon dolaska u Kinu, stoji na stranicama Saveza.

“Reprezentacija je uglavnom složena od igrača iz Prve HNL te smo mi nepoznanica za Čile kao i oni za nas, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini”, istaknuo je.

Kakvi su hrvatski ciljevi na nadolazećem turniru, s obzirom na to da je Čile pohod na prvo mjesto?

“Sve su reprezentacije došle s ambicijom biti što je moguće bolji, i u tom nastojanju domoći se pobjede i trofeja. Tako smo i mi došli s istom ambicijom, sve protivnike poštujemo, iako možemo smatrati Čile favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi biti svoja, tražiti pobjedu, dakle i prolaz do finala China Cupa”, napominje Čačić.



Josip Pivarić iz zagrebačkog Dinama prokomentirao je početak kratkih priprema za utakmicu nakon odlaska iz Zagreba.

“Dugačak je put, razlika je sedam sati, prošli smo i vremenske neprilike u Europi, no potrudit ćemo se kako bismo u ova dva dana doveli formu na optimalnu razinu. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti od puta i u dobrom stanju ući u susret s Čileom”, kazao je Pivarić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI