POBJEDA NAKON KOJE SLIJEDI GORČINA: Ciboni prijeti gašenje zbog potpunog rasula u klubu

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U rasprodanoj dvorani Dražena Petrovića, u petak je zagrebački košarkaški klub Cibona  svladao najvećeg rivala, Zadar i osvojenom kupu tako pridružio i prvenstvo. Sve to moglo bi biti nedovoljno jer ta utakmica odigrana u petak možda je i zadnja u povijesti slavnog kluba, piše portal Dnevno.

Iako se već godinama priča o stečaju kluba sada je došlo do kritičke točke. Klub je u potpunom rasulu i dani mu se nažalost polako odbrojavaju.

“Kada smo mi početkom studenog 2021. došli u klub, Cibona je tada već de facto bila u stečaju”, rekao je za Sportske novosti Mauro Lukić bivši član uprave.

Zatim je nastavio: ‘Nije bilo nikakvog financijskog priljeva i mi smo prvo pronašli novac da “zatvorimo” tu 2021. godinu. To smo uspjeli zahvaljujući prijateljima kluba koji su donirali novce i tekućim sponzorima, ali najviše zahvaljujući glavnom sponzoru – Erste Bank. Revizorska kuća Perfectus Revizija je utvrdila dug oko 5 milijuna eura ili oko 40 milijuna kuna.

“Dug bi bio i veći da dio nismo uspjeli otpisati, izpregovarati s vjerovnicima… To je stvarni dug i one simulacije koji razni ‘znalci’ i mudroslovi ističu po medijima i društvenim mrežama, da je dug znatno veći, nije istina. Zato što se niti jedna revizorska kuća ne bi dopustila da za političku močvaru u kakvoj se Cibona nalazi, lažiraju bilo kakve brojke, financijski podatak ili nešto slično”.



Onda je komentirao spornu komunikaciju kluba i Grada: “Ni lipe od Grada nismo dobili, pa čak to nismo ni zahtijevali, samo smo htjeli partnerski odnos s Gradom. To je sve išlo do trenutka dok se nije postavilo pitanje korištenja dvorane. Mi smo predložili da ju koristimo putem satnice Košarkaškog saveza Zagreba, na što su ljudi iz Grada rekli da je to protupravno. Ipak, stari saziv Košarkaškog saveza Zagreba je donio je odluku o korištenju i dodjelu 2500 sati u korist KK Cibone. Tada je opet došlo do političkog pamfleta gdje se tvrdilo da je to ilegalno itd. Imali smo kontakte s Ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba prema kojima smo također imali određena dugovanja”.

Za kraj odgovorio je tko jedino može pomoći velikom klubu: “Ostavljam prostor da će članovi Skupštine sjesti za stol s gradskim vlastima i vidjeti što i kako dalje. Mislim da Grad Zagreb ne može samo tako dignuti ruke od kluba kakav je Cibona. Sada je na njima odluka”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI