Podignuta nova optužnica protiv Zdravka Mamića

SCREENSHOT

Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 eura (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) te iznos prebaci na njegov austrijski račun.

Savjetnik uprave GNK Dinamo i jedan od najmoćnijih ljudi u hrvatskom nogometu, Zdravko Mamić opet dolazi do naslovnh stranica u medijima. Iako je već neko vrijeme na adresi u Međugorju, ne stišava se situacija oko njegovih pravosudnih zavrzlama. Naime, u četvrtak je, na dan Dinamove najvažnije utakmice u novijoj povijesti, podignuta i treća optužnica zbog kriminala u klubu.

Mamića se sada tereti da je kao ovlaštena osoba za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007., u Zagrebu i Klagenfurtu (Austrija) podigao 2,2 milijuna eura koje je zatim koristio za osoben potrebe.

Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 eura (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) te iznos prebaci na njegov austrijski račun.

Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se taj novac oduzme te da se postupak spoji s postupkom koji se protiv klana Mamića već vodi pred sudom u Osijeku. Riječ je drugoj optužnici za izvlačenje oko 200 milijuna kuna iz Dinama putem off shore tvrtki i fiktivnih usluga, koja još nije pravomoćna.

Treća optužnica, podignuta na dan velike Dinamove utakmice, važna je za klub, jer bi se na suđenjiu trebalo utvrditi koliko je Mamić svog novca još proknjižio u Dinamu. Vrlo je znakovita izjava predsjednika Mirka Barišića koji je kazao da Zdravko Mamić ima još svog novca u Dinamu, nakon što je na osječkom sudu donesena presuda za tešku pljačku iz kluba. Dinamo i Skupština kluba, međutim, tvrde da nisu opljačkani.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI