Pogledajte što nam sprema UEFA, Liga prvaka će biti potpuno drugačija!

“Manjim klubovima bi puno teže bilo ući u Ligu prvaka”, tvrdi Wall Street Journal.

Za ovu sezonu smo jedva “progutali” promjene termina. Nema više “standardnih” 20.45 sati, sad se igra u 18.55 i u 21 sat. Bilo je i nekih kemijanja oko kvalifikacija, sve manje-više ne pretjerano bitno. Ali, tamo od 2024. godine, ili možda koju kasnije…

Sve će se promijeniti. Barem ako je suditi po napisima nekih svjetskih medija.

Naime, The Wall Street Journal javlja da će se u četvrtak dogoditi povijesni sastanak između UEFA-e i ECA-e. Sastanak je tajno dogovoren još ranije, a tek sada su informacije o njemu procurile u javnost.

ECA (Europsko udruženje klubova) želi promijeniti format Lige prvaka kako bi on više odgovarao bogatima. Žele i da najveći klubovi imaju sigurno mjesto u natjecanju, a ne da se za njega bore kroz nacionalna prvenstva.

Tako bi jedno od novih pravila moglo biti ono o ispadanju iz Lige prvaka i plasmanu u isto natjecanje. Tako bi se u Ligu prvaka teško upadalo, ali i teško ispadalo što bi smanjilo mogućnost da neki velikan ostane bez plasmana.



“Manjim klubovima bi puno teže bilo ući u Ligu prvaka”, tvrdi Wall Street Journal.

Druga promjena je da bi se utakmice Lige prvaka trebale igrati vikendom, a utakmice nacionalnih prvenstava sredinom tjedna.

Isti izvor tvrdi da se ove promjene neće dogoditi do 2024. godine, ali i da je UEFA primorana prihvatiti ih u strahu od Superlige koju bi organizirali sami klubovi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI