POLICIJA UHITILA NAPADAČA NA IVANINA TRENERA: Sudit će mu se za pokušaj ubojstva!

Screenshot

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin, jutros je po Hrvatskom vremenu trebala boksati meč za naslov svjetske prvakinje protiv Claressa Shields, nositeljice titula u supervelter kategoriji prema WBO i WBC organizacijama. To se međutim nije dogodilo.

Habazin je u američkom gradu Flint tijekom službenog vaganja uoči meča doživjela iskustvo iz američkih kriminalističkih serija. Fizički je napadnut i teško ozlijeđen njezin trener James Ali Bashir koji je završio na hitnoj operaciji.

Dobra vijest je da se Bashir oporavlja ali i da je uhičen napadač. To je Artis Mack, brat slavne američke boksačice. Bashir će danas ponovno biti operiran, a nakon svega preko svog prijatelja i novinara koji prati boks Ingrama Jonesa poslao je poruku.

“Iznenađen sam tolikom podrškom iz cijelog svijeta, a uzrujan sam što nisam bio u prilici obraniti se. Zadovoljan sam što je dotični ispred zgrade u kojoj je održano vaganje uletio u ruke policije. Tužit ću ga, koristit ću sva pravna sredstva. No bio bih zadovoljniji da sam dobio priliku da to riješimo na klasičan način. Imao bih više poštovanja prema tom tipu da sam dobio priliku braniti se na klasičan način – šakama”, poručio je Bashir.

Clarissa Shields  poput nekih drugih boksača koristi taktiku stvaranja puno buke prije meča kako bi uznemirila svoje protivnice, odnosno kako bi im “ušla u glavu” no ovoga je puta stvar otišla pre daleko. Ovoga je puta Shilds (štit) kao štitove uoči vaganje povela sestru i brata.



Prvo se njezina sestra sukobila s Bashirom koji je htio sudjelovati u probnom vaganju. Nakon što je Bashir uputio grube riječi prema Clarissinoj sestri, s Bashirom se odlučio mučki obračunati njen brat koji je s leđa udario Ivanina trenera takoda je Bashir udario glavom o pod nakon čega je ostao bez svijesti. Svjetski mediji su prenijeli sliku uplakane Hrvatice kako krvavih ruku drži trenera bez svijesti.

James Ali Bashir je američki trener koji visoko kotira u svijetu boksa. Svjestan je sitnih trikova i smicalica koje se primjenjuju prije boksačkih mečeva, trash talka i sl. Znajući s kim ima posla, htio je biti siguran hoće li težina prigodom probnog vaganja Claresse Shields odgovarati onoj koja će se nazočnima predstaviti i prigodom službenog vaganja. To je naljutilo Claressinu sestru koja je zavikala na Bashira koji joj je potom uzvratio sa riječima “posjedni tu svoju majmunsku guzicu ili ću te ja po njoj opaliti”. Potom se okrenuo prema nekome tko je sve to snimao i kazao: “Ova se ponaša kao muško”.

Manji dio medijske javnosti zamjera Bashiru ophođenje prema homoseksualnoj sestri Claresse Shields, no puno više njih ne može vjerovati da postoje ljudi koji su spremni napasti stariju osobu iza leđa.

Načelnik policije u Flintu Timothy Johnson je potvrdio kako je osoba koju sumnjiče za napad na Jamesa Alija Bashira uhićena, te će u pritvoru čekati suđenje. Potvrđeno je kako se radi o bratu američke boksačice.

Ivanin trener je nakon operacije naglasio kako će tužiti osobu koja ga je napala. Osim tužbe za pokušaj ubojstva na račun Claressina brata, Bashir će vjerojatno od organizatora tražiti i odštetu za izgubljenu vrijednost a ona se odnosi na honorar koji je trebao dobiti za ovaj meč ali i na kompenzaciju za četiri mjeseca rada s Ivanom. Bude li proglašen krivim brat Claresse Shields mogao bi dobiti doživotnu zabranu prisustvovanja boksačkim priredbama, a prijeti mu i zatvorska kazna.

Boksački novinar Ingram Jones negdje je objavio da je Bashir bio jako uznemiren zbog niza nesportskih taktika po dolasku Ivanina tima u Flint koje uključuju i tri neprospavane noći. Sve je počelo sa zadržavanjem u imigracijskom centru u Kanadi (Ivana je imala takav let iz Kolumbije) gdje su čekali puno duže no što je trebalo da joj stigne radna dozvola koju je obvezan napraviti organizator, a po dolasku na poprište borbe smjestili su ih u neki hotel u kojem se izvode radovi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI