PONAJBOLJI IGRAČ SRBIJE: ‘Ljudi, daleko smo mi od Hrvata!’ Objasnio je i zašto

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je ovogodišnje Europsko prvenstvo završila u osmini finala nakon poraza od Španjolske u produžecima.

Susjedi Srbi ponovno se nisu plasirali na veliko natjecanje, a o svemu je otvoreno pričao ponajbolji srpski igrač, Nemanja Matić.

Susjedi bi vjerojatno bili zadovoljni onime što smo mi postigli, a Matić je upravo o tome i pričao za portal SportLight.

Igrač Manchester Uniteda smatra da ne postoji bolji razlog od kvalitete.

“Malo nas je u Premier ligi… Samo nas je troje, s tim da je Mitrović ispao, ne znam hoće li Bane (Ivanović) ostajati. Tako da imamo dva igrača u Premier ligi, to je malo. To je pokazatelj da negdje griješimo i da nas u najboljim ligama nema puno”, započeo je Matić pa se osvrnuo na uspjeh Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji:



“Imaju vrhunske igrače. Daleko smo mi od Hrvata i moramo biti realni. Možda smo u nekim drugim sportovima bolji, ali pogledajte samo njihove nogometaše sa Svjetskog prvenstva: Modrić u Realu, Rakitić u Barceloni, Kovačić u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpoolu, Vrsaljko u Atleticu, Perišić u Interu, Subašić u Monacu… Pa cijele momčad im igra u najboljim europskim klubovima”, rekao je Matić pa usporedio Vatrene s Orlovima:

“Spomenuli smo Mitrovića u Fulhamu, uz dužno poštovanje, ali njihov napadač je igrao u Juventusu. Igrao i bio jedan od najboljih igrača. Modrić i Rakitić su među najboljima na svijetu. Igraju cijelu godinu na vrhunskom nivou i normalno je da igraju dobro kad se okupe u reprezentaciji. Kad Modrića pitate je li bilo čudo što su bili drugi, nije, za nas bi to bilo čudo!”

Nakon usporedbe s Hrvatskom, samo je poželio bolje dane za srpski nogomet:

“Imali smo tek nekoliko igrača u posljednjih sedam, osam godina koji su igrali u vrhunskim klubovima. Drugi se bore za opstanak, ispadaju iz lige i slično. Naši mlađi se moraju pozabaviti formom i potpisivati s velikim klubovima. Moraju tamo igrati jer nas je sve manje”, zaključio je Nemanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI