POPIS OD 15 IGRAČA HRVATSKE MUŠKE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE ZA PRETKVALIFIKACIJE! Na konačnoj listi Aco Petrović se u dvije utakmice za odlazak na Eurobaket 2025. oslanja na ove mladiće!

Foto: CROPIX

Aleksandar Petrović, sportski direktor i vršitelj dužnosti izbornika hrvatske muške košarkaške reprezentacije, objavio je popis od 15 igrača za sljedeće dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2025. godine, a koje će se igrati u studenome.

Hrvatska će 10. studenoga gostovati kod Austrije u Grazu, dok će tri dana kasnije u KC-u Dražen Petrović u Zagrebu dočekati Poljsku.

Na okupljanju 7. studenoga izbornik tako očekuje sljedeće igrače:
Roko Prkačin (Girona), Danko Branković, Matej Rudan (oba Mega), Dario Drežnjak, Luka Božić (oba Zadar), Tomislav Ivišić, Mateo Drežnjak (oba SC Derby), Dragan Bender (Obradoiro), Filip Bundović, Borna Kapusta (oba Cibona), Toni Nakić (Breogan), Toni Perković (Orleans Loiret), Roko Badžim (Konyaspor), Dominik Mavra (Split) i Vito Kučić (Cedevita Junior).

S popisa su izostali neki igrači koje se na njemu možda i očekivalo.

“Iz Albe su me obavijestili kako Jaleen Smith, kojeg smo očekivali barem za zagrebačku utakmicu, još uvijek nije potpuno spreman te oni ne žele riskirati ozljedu u reprezentaciji”, objasnio je Petrović.



Potom je dodao: “Valja napomenuti i kako su Karlo Matković i Lovro Gnjidić također ozlijeđeni pa neće participirati u nadolazećoj akciji, a dodao bih i to da je na širu listu upao Lovro Mazalin. S obzirom na zgusnute rasporede klubova ovog vikenda, iskreno se nadam kako će svi igrači ostati zdravi i da neće biti dodatnih ozljeda.”

Plasman dalje izborit će samo pobjednik skupine, a nakon prva dva kola odigrana u kolovozu Hrvatska je vodeća na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 2-0 ispred Poljske i Švicarske koje su na 1-1, dok je na dnu Austrija s 0-2.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI