Poraz uvijek boli, ali ovaj bi mogao biti sladak: Vatreni drugim mjestom na “lakše protivnike”

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi put u povijesti na Europskim prvenstvima izgubila je prvu utakmicu.

Engleska je bila bolja cijelu utakmicu i zasluženo su slavili, iako rezultat i ne potvrđuje dominaciju.

Naravno, ne treba paničariti zbog prvog poraza na turniru jer niti jedna reprezentacija svijeta nije favorit protiv Engleza na Wembleyu.

Osim toga, ostaju nam dvije utakmice protiv reprezentacija od kojih smo objektivno bolji, ali to treba potvrditi na terenu.

Isto tako, prolazak dalje ne bi trebao biti pod upitnik, s obzirom na to da četiri najbolje trećeplasirane momčadi prolaze dalje.



Sjetimo se samo Portugala prije pet godina. Ima li su tri remija u tri utakmice i prošli su dalje, a kasnije postali prvaci Europe.

Iskreno, ne bi imali ništa protiv da sličan “dizelski” početak ima i naša reprezentacija.

Ruku na srce, treba biti objektivan kako ova utakmica nije bila jedna od dobrih naše reprezentacije. Previše smo se gušili u fazi obrane, nismo kvalitetno izlazili prema naprijed. Akcija i rješenja u fazi napada gotovo i da nije bilo.

Čim bi složili malo bolju akciju, Englezi su se grčevito branili, ali očito nije bio naš dan.

Ovaj poraz ne treba značiti apsolutni kraj svijeta jer smo ranije pisali o tome kako pobjednik skupine se križa sa “skupinom smrti” u kojoj su Francuska, Portugal, Njemačka i Mađarska.

Teško je očekivati da će Mađarska proći, ali oni mogu biti “dark horse” skupine jer maltene svi su ih otpisali. Pitajte kako je bilo Portugalci prije pet godina kada su se cijelu utakmicu čupati protiv Mađarska da bi utakmica na kraju završila 3:3.

Spomenimo samo kako drugoplasirana momčad skupine D ide na nešto slabiju skupinu E u kojoj igraju Španjolska, Švedska, Poljska i Slovačka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI