POSLUŽIO SE PRLJAVOM METODOM! PODMETNUO DOPING SUPARNIKU: Kako bi pobijedio u natjecanju, zamijenio vitamin D s dopingom

Doping in sports and steroid abuse concept with a gold medal, prescription pills and a syringe on a dark background

Bavljenjem profesionalnim sportom sportaši naporno vježbaju, natječu se i rade na konstantnom pomicanju vlastitih granica. Mnogi od njih podlegnu korištenju supstanci koje pomažu u sportskom napredovanju.

Uobičajene su vijesti o korištenju dopinga drugih sportaša kako bi osvojili neko natjecanje ili se na njemu barem probili, no iz Mađarske dolazi priča Petera Sidija, svjetskog prvaka u streljaštvu, koji za vlastiti napredak nije koristio doping već ga je podvalio suparniku Ištvanu Peniju u New Delhiju gdje se početkom ožujka održao Svjetski kup.

Petar Sidi se ušuljao u sobu Ištvana Penija te mu u kapsule s vitaminom D ubacio diuretik furosemid jedno od zabranjenih sredstava za korištenje pri bavljenju profesionalnim sportom.

Tako je mađarski reprezentativac bio pozitivan na doping ne shvaćajući zašto, no hotelske su snimke otkrile da mu Sidi ulazi u sobu. Analiza kutije s vitaminom D pokazala je da je riječ o dopingu.

Peter Sidi je nakon istraživanja Svjetske streljačke sportske organizacije i Mađarske streljačke federacije suspendiran, a Penij je oslobođen optužbi za korištenje nedozvoljene supstance.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI