POSTAO JE MILJENIK NAVIJAČA: Pašalić u Milanu proživljava renesansu, ali možda ne još zadugo

Facebook: Mario Pašalić (Official)

Paša je do sada zabio dva odlučujuća gola, prvi je onaj iz penala u raspucvanju koji je donio 'rossonerima' talijanski superkup, a drugi je onaj protiv Bologne u prvenstvu koji je Milanu donio sva tri boda.

U svega pola godine, hrvatski nogometaš Mario Pašalić, postao je miljenikom navijača u Milanu. Barem tako tvrdi Corriere dello Sport koji je obavio razgovor s Pašalićem koji trenutno igra sjajan nogomet u Milanu. Za vjerovati je ako tako kažu jer Paša je do sada zabio dva odlučujuća gola, prvi je onaj iz penala u raspucvanju koji je donio ‘rossonerima’ talijanski superkup, a drugi je onaj protiv Bologne u prvenstvu koji je Milanu donio sva tri boda.

“Ne znači mi baš da me se naziva šampionom zbog toga pogotka Bologni, više mi znači ta pobjeda koju smo izborili. Milan imao ono što je u nogometi najvažnije, snagu u momčadskoj igri”, konstatirao je Pašalić pa se onda prisjetio kako mu nije bilo lako na početku jer je u klub stigao fizički nespreman.

https://www.youtube.com/watch?v=OU1glm33G9M

Pašalić je kazao kako ne želi na preskokce graditi karijeru i kako želi polako sazrijeti. Pašaliću su tek 22 godine, a do sada je igrao za tri velika kluba, u trima velikim ligama. Dio karijere proveo je u Elcheu u španjolskoj Primeri, dio u Monacu u francuskoj Ligue One, a sada je talijanskoj Serie A i to u velikom Milanu. Malo koji se igrač može pohvaliti ovakvim rezimeom u tako ranoj dobi.

Prisjetio se Mario i gola kojeg je zabio u Crotoneu u prosincu prošle godine, a bio je to izjednačujući gol u 2:1 pobjedi. Isto tako prisjetio se i onog gola Juvnetusu u finalu superkupa zbog kojeg ga navijač izuzetno cijene.



“Za mene je ta utakmica s Crotoneom bila važna, bio je to moj debi kada su u pitanju utakmice od prve minute za Milan i važno mi je bilo odigrati dobro. Večer je bila sjajna, a moj je pogodak pomogao Milanu pobijediti u veoma teškoj utakmici. Gol protiv Juvenusa? Pucao sam penal u odlučujućoj petoj seriji, ne znam što se točno dogodilo, meni je to bio poseban trenutak. Znam samo da sam na umu imao jednu stvar, zabiti gol”, kazao je Mario.

Pašalića Talijani već uspoređuju sa Zvonimirom Bobanom, legendom Milana koji je ostavio neizbrisiv trag na San Siru i u talijanskom nogometu općenito. “Laska mi što me uspoređuju s Bobanom, ali nisam s njim razgovarao o tome”, kratko će Pašalić.

Na kraju, najvažnije pitanje, gdje bi Pašalić volio nastaviti karijeru. Naime, on je tek igrač na posudbi u Milanu iz Chelseaja, a pitanje je želi li ga se Antonio Conte odreći.

“Navijam za Chelsea i nadam se da će osvojiti englesko prvenstvo. Što se tiče moje budućnosti, sada sam Milanov igrač, a kasnije ćemo vidjeti. Razgovor između tih klubova dogodit će se na kraju sezone”, zaključuje Paša.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI