Potresna ispovijed slavnog olimpijca: ‘Razmišljao sam o samoubojstvu’

Lochte je u Brazilu optužen za "lažno svjedočenje o zločinu", a američki olimpijski odbor ga je početkom rujna prošle godine suspendirao na deset mjeseci, a suspenzija mu, dakle, istječe u lipnju ove godine.

Američki plivač Ryan Lochte priznao je kako je razmišljao o samoubojstvu nakon skandala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeriu, gdje je zajedno s trojicom olimpijaca iz reprezentacije izmislio napad.

“Nakon Olimpijskih igrara u Riju, bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu. Bilo je trenutaka kada sam plakao i pomislio da je bolje da se sutra ne probudim ako odem sada spavati”, izjavio je 32-godišnji plivač Lochte u interjuu za televizijsku postaju ESPN i napomenuo kako je “bio na rubu toga da okonča karijeru”.

Podsjetimo, Lochte i još tri američka plivača Gunnar Bentz, Jack Conger i James Feigen, svi redom osvajači zlata u Riju, izmislili su da su ih opljačkali lažni policajci kada su se vraćali taksijem u olimpijsko selo u kolovozu prošle godine.

Zapravo su snimljeni kako urniniraju po zidovima benzinske postaje i kako vandaliziraju sanitarni čvor prije nego su se posvađali s djelatnikom benzinske. Lochte je u Brazilu optužen za “lažno svjedočenje o zločinu”, a američki olimpijski odbor ga je početkom rujna prošle godine suspendirao na deset mjeseci, a suspenzija mu, dakle, istječe u lipnju ove godine. Lochte svejedno neće moći nastupiti na američkom prvenstvu 2017. i na svjetskom u Budimpešti u srpnju.

Ipak, Lochte tvrdi kako će karijeru nastaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i da će osvojiti koju medalju.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI