POVIJESNI PORAZ I RASPAD SISTEMA: Hrvatska u zadnjih 15 minuta prokockala osam golova prednosti i ostala bez bronce

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Konačnih 31-30 (13-18) za Sloveniju krije tešku priču po hrvatske rukometaše koji su u 40. minuti a vodili s osam golova prednosti, da bi potom izgubili svih tih osam golova, primili i još jedan više, izgubili utakmicu na način koji se uistinu rijetko sreće i u rukometu

Kako izgubiti dobivenu utakmicu bez suvišnih zašto. Hrvatska je u dvoboju za 3. mjesto na svjetskoj smotri poražena od Francuske, i to na kakav način. Konačnih 31-30 (13-18) za Sloveniju krije tešku priču po hrvatske rukometaše koji su u 40. minuti a vodili s osam golova prednosti, da bi potom izgubili svih tih osam golova, primili i još jedan više, izgubili utakmicu na način koji se uistinu rijetko sreće i u rukometu. Istina jest, Hrvatska je umorna, njeni igrači su iscrpljeni još od jučerašnjeg dvoboja protiv Norveške,no zastoj u igri nakon tolikog vodstva sugerira da su naši igrači zacijelo pomislili – sve je gotovo. I bio je to njihov konačan pad. Kojeg je bilo teško gledati. Šteta.

Nakon gola za gol Hrvatska je prvi puta povela u 8. minuti (4-3). I kao u transu naši, premda umorni, rukometaši su krenuli u lijepu seriju i za nekoliko trenutaka vodili s lijepih 7-4.

Hrvatska je zaista igrala dobro, napad je bio solidan, a obrana je zadavala probleme Slovencima. U 20. minuti bilo je 12-8 za našu reprezentaciju. Nije prošlo puno vremena a raspucao se Šebetić i u 27. minuti čak pet golova razlike za Hrvatsku (11-6). S tom razlikom se i otišlo na odmor (18-13).

Slovenci su početkom nastavka zaprijetili s dva uzastopna pogotka, no onda se pojavio na vratima Stevanović, skinuvši nekoliko slovenskih “zicera” i začas se prednost Hrvata vratila na finih četiri-pet golova razlike. Razigrao se Duvnjak, pripređeno je par hrvatskih”kontri” i slovenske ambicije su pomalo tonule. U jednom trenutku je bilo i osam golova prednosti za Hrvatsku (24-16). Hrvatksa je do tih trenutaka izgledala sjajno, besprijekorno.

A onda? Nešto nevjerojatno. Hrvatska je nestala, više je nije bilo na parketu, u sljedećih 20 minuta na terenu j ebila samo Slovenija. I to goropadna Slovenija.



Dakako, zacijelo se pojavio i umor u Babićevih izabranika. Jer, Slovenci nisu predavali, četiri napada zaredom su pogodili, preko svog tek ušlog pivota Blagotišneka. Dobro da nije od početka igrao. Prepolovljena je bila naša prednost, Slovenci su došli na četiri zaostatka, Hrvatska je vodila 27-23.

Slovenija je malo-pomalo vraćala svoj zaostatka, šest minuta prije kraja bila je na samo tri gola manjka, a pet minuta prije kraja bila je na samo dva. Zar je umor kod Hrvata bio toliko velik? Čak pet napada Hrvatska je završila bez pogotka, zaredom. I tako, četiri minute prije kraja evo Slovenaca na samo gol zaostatka….

Tri minute prije kraja – izjednačenje – 29-29. Hrvatska je u nekoliko minuta propustila osam golova prednosti. Nevjerojatno. I u zadnjih 45 sekundi ušlo se sa slovenskom prednošću, Hrvatska je imala napad za izjednačenje, nije ga iskoristila.

Kakav preokret Slovenaca, a pad Hrvata…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI