Povratak u ring, ali pod jednim uvjetom! Legendarni Emelianenko mora proći dopinški test nakon pet godina

Facebook: Fedor Emelianenko (Official)

Prije pet godina odradio je svoju posljednju borbu u Americi, a nakon toga je nastupao u Rusiji i Japanu gdje se ne provode tako striktna testiranja na doping.

Za svega nešto više od mjesec dana legendarni MMA borac, Rus Fedor Emelianenko, ponovo će stati u ring. Fedoru će na megdan izaći također prekaljeni Matt Mitrione, a borba će se odviti pod kapom Bellatora. No, prije turnira borci će morati proći rutinsku dopinšku kontrolu. To je sasvim normalno u vrhunskom i profesionalnom svijetu borbe, ali zanimljivo je kako Emelianenko nije bio testiran više od pet godina.

Prije pet godina odradio je svoju posljednju borbu u Americi, a nakon toga je nastupao u Rusiji i Japanu gdje se ne provode tako striktna testiranja na doping. No, za nastup 18. veljače na Bellator 172 eventu, Fedor će morati proći dopinški test. Testirati će ga atletska komisija savezne države Kalifornije, kao i sve ostale borce na tom turniru. Zašto se baš oko Fedora podiglo toliko prašine? Vjerojatno zato što Rusi baš i nemaju previše sreće s dopinškim kontrolama posljednje vrijeme, a ne ide mu u prilog ni činjenica da je ranije često puta bio prozivan za korištenje dopinga. Ipak, nekako se nadamo da će ‘posljednji imperator’ proći taj dopinški test i da ćemo ga nakon dugo vremena vidjeti na nekom renomiranom turniru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI