POZNAJEMO BJELICU, ON U DUBINI DUŠE VJERUJE: „Kada si dobar i bez opterećenja možeš iznenaditi”

screenshot

U utorak, 1. listopada Dinamo u sklopu natjecanja po skupinama igra u gostima kod Manchester Cityja, Dinamo je protiv Lokomotive odigrao dobru utakmicu, napose Dani Olmo, i fina je to potvrda izlazne forme Bjeličinim nogometaša nakon kraha prije tjedan dana u Varaždinu. Nenad Bjelica, trener Dinama ističe nakon 4-0 pobjede protiv ”lokosa„.

„Moglo je to biti efikasnije, već u prvom dijelu smo mogli biti precizniji. Ali, zabiti četiri gola Lokomotivi, pa i stvoriti još čitav niz prilika je sjajna stvar. A tko zna, možda smo koji gol ostavili za Manchester City. Kako ćemo igrati protiv njih? Ne znam, još ih nismo analizirali, tek sada počinjemo razmišljati o toj utakmici’, pričao je Bjelica.

Bio je dobro raspoložen:

„Da, realnost je to da su svi već mislima u Manchesteru gdje ih u utorak čeka sraz s Cityjem. Jesu li svi spremni? Theophile se požalio na zadnju ložu, vidjet ćemo kakvo je stanje s njim. Mislim da je to bilo zbog terena, bio je dosta tvrd. Dilaver dosta dobro trenira, on će biti spreman za City. Već znate da su nam izvan stroja Lešković i Andrić, a nekih četiri-pet dana neće biti ni Majera. On je napravio neki pokret na treningu, požalio se na bol u koljenu. Gojak i Hajrović? Vidjet ćemo hoće li ići u Manchester, vidjet ćemo trebaju li nam oni ili ne. Meni uvijek igraju oni najspremniji, oni koji su i fizički i psihički u najboljem stanju za tu utakmicu. Tako će biti i dalje„.

O Cityju priča o superlativima, no znajući ga svjesni smo da Bjelica u dubini duše vjeruje u nešto lijepo sa strane Dinama u toj utakmici…



„Sve je jasno, Manchester City je veliki favorit, no potražit ćemo način na koji bi ih mogli iznenaditi. Brzi su i neugodni, neće ih biti lako držati pod kontrolom. City je sigurno jedna od pet najboljih momčadi Europe. Igraju atraktivan nogomet, pred nama je težak zadatak. Nadam se da ćemo im pružiti dobar otpor. Morat ćemo biti na maksimalnom nivou ako želimo pozitivan rezultat. Lijepo je igrati protiv tako velikih igrača i tako velikih trenera. Testirat ćemo se i igrati bez pritiska, a kad tako igraš, onda možeš i iznenaditi„.

Zaključak za kraj:

”Za ovo protiv Lokokmotive može se reći da je ovo bila jedna od naših najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva. I to je naše veselja prije odlaska u Englesku. Jer, od prve minute smo kontrolirali dvoboj, nismo Lokomotivi dali da se razmaše. Oni su inače doma vrlo efikasni i dobro igraju, ali bez obzira na to bili smo uvjerljivi. Mogla je biti i veća pobjeda, ali zadovoljan sam odgovorom onih koji su igrali i danas i u Kupu, tako treba nastaviti. Kod Cityja, što da ne”?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI