POZNAT IDENTITET MASKIRANOG HULIGANA S POLJUDA: Prijavljen je na jednoj, a živi na drugoj adresi i preziva se – Mamić!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mamić je i ranije imao problema sa zakonom, kao 20-godišnjak je imao incident, ali nije bio povezan s navijanjem već sa svađom.

Mladić koji je upao na poljudski travnjak i vatrogasnom štipaljkom krenuo na suca utakmice Hajduka i Rijeke, Zebeca, 22-godišnji je Dominik Mamić iz Cerića kod Vinkovaca. Mamić živi u tom selu iako ima prijavljenu adresu stanovanja u Starim Jankovicima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mamić je i ranije imao problema sa zakonom, kao 20-godišnjak je imao incident, ali nije bio povezan s navijanjem već sa svađom. Tada je bio prijavljen za sudjelovanje u tučnjavi u jednom kafiću, to jest, prijavljen je zbog remećenja javnog reda i mira. Mamić se doselio u Split prije par mjeseci, ali nije izvadio novu osobnu iskaznicu pa će osim za tri nedjela Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i jednog dijela Zakona o prekršajima javnog reda i mira, biti prijavljen i po Zakonu o osobnoj iskaznici. Sve skupa mladić je povrijedio tri zakona i dobio pet prekršajnih prijava, tvrdi Slobodna. Uz to policija traži od splitskog Prekršajnog suda da Mamiću izrekne dvogodišnju zabranu posjećivanja nogometnih utakmica i 30 dana zatvora za svaki prekršajno djelo.

Isto tako, Mamiću ne može kazneno odgovarati jer nije realizirao prijetnju, to jest nije udario suca Zebeca i nanio mu ozljede, stoga će odgovarati za prekršaje. Mamić nije dobio 15 dana zatvora kako se ranije tvrdilo, već mu prekršajni sudac odredio mjeru zadržavanja u tom razdoblju dok sudac u mjesec dana ne donese presudu. Vrijeme provedeno u zatvoru bit će mu obračunato u kaznu. Kazne mu pak slijede zbog prikrivanja identiteta (maska) i zbog boravka na sportskom objektu u alkoholiziranu stanju, a morat će platiti 2000 do 15 tisuća kuna ili u zatvor u trajanju od 30 dana. Nadalje, zbog ulaska u nedozvoljeni prostor (teren) propisana je novčana kazna od pet do 25 tisuća kuna ili zatvor u trajanju 30 do 60 dana.

Valja naglasiti kako Mamić prema zakonu ne može dobiti zatvorsku kaznu dužu od 120 dana.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI