PRED VATRENIMA NOVI ISPIT: Čekaju nas Bugari, Dalić najavio promjene u sastavu! Evo evo gdje gledati okršaj Hrvatske i Bugarske

Foto:Igor Kralj/Pixsell

Pred Hrvatskom  nogometnom reprezentacijom druga je pripremna utakmica na turniru u Dohi. Ponovno u ranom terminu po našem vremenu, ovog puta s početkom u 16 sati, protivnik je Bugarska.

Kao što  je već i više puta najavio protiv Bugara će na travnjak istrčati sasvim nova momčad od one koja je zaigrala protiv Slovenije a koja je završila remijem 1:1. Hrvatska želi pobijediti i time u dobrom raspoloženju završiti ovo okupljanje a sve kao pripremu za SP u studenom na istom mjestu.

Podsjetimo, Hrvatska je remijem protiv slovenske reprezentacije ostvarila važni cilj. Osiguran je drugi nositeljski ‘šešir’ uoči ždrijeba Svjetskog prvenstva koji će biti održan u petak, no naravno, izostanak pobjede s primljenim golom u završnici utakmice ipak je ostavio Vatrene barem donekle razočarane na kraju tog susreta.

“Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ovaj ciklus. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav, nastupit će oni igrači koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti one igrače koji su iznijeli teret prve utakmice i dati priliku ostalima koji su s nama u Dohi. Respektiramo protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu”, kazao je Dalić u najavi utakmice.

Izbornik će na gol  prema najavi poslati Ivicu Ivušića, u posljednjem redu bit će trojica, Mile Škorić, Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car, na lijevom boku istrčat će Borna Barišić, u sredini terena Nikola Moro, Mario Pašalić i Lovro Majer, a napad će predvoditi Nikola Vlašić i Marko Livaja. Jedina veća izbornikova dvojba oko sastava na desnom boku. Možda će ponovno na terenu od početka biti Josip Juranović, koji je naravno imao svoje mjesto u prvih 11 i protiv Slovenije Matjaža Keka. Ta nam je pozicija ionako u deficitu jer je ponovno pozvani Šime Vrsaljko na kraju otpao zbog ozljede.



Hrvatska će nakon utakmice protiv Bugara zaključiti prvu akciju u 2022. godini, koja donosi SP u Kataru. Novo okupljanje dogodit će se po završetku klupske sezone, uoči početka novog izdanja europske Lige nacija u kojoj su Vatreni i dalje u najjačem rangu natjecanja. U skupini u kojoj su i Francuska, Danska i Austrija, hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu igrati 3. lipnja u Gradskom vrtu u Osijeku protiv Austrijanaca, a lipanjski raspored donosi i susret s Francuzima na Poljudu (6.6.) te dva gostovanja, protiv Danaca (10.6.) i Francuza (13.6.).

Prijenos prijateljskog ogleda s Bugarskom s početkom u 16 sati donosi Nova TV. Emisija prije utakmice kreće 45 minuta ranije uz stručnu analizu Aljoše Vojnovića i Roberta Jarnija. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI