PREMINULA ZADARSKA KOŠARKAŠKA LEGENDA: ‘Ostavio je veliki trag na naš klub, i zauvijek ćemo mu svi biti zahvalni’

Bivši igrač i trener Košarkaškog kluba Zadar Đorđo Zdrilić, preminuo je u 89. godini života.

Legendarni košarkaš Zadra osvojio je naslova prvaka Jugoslavije, u sezoni 1966./1967. te 1967./1968., te je Zadrane vodio u polufinalu europskog Kupa prvaka.

“Čuli smo se prije nekoliko dana, nije mi skrivao kako se ne osjeća najbolje i to me jako ražalostilo, jer je imponirao svojom vitalnošću. Ono što mogu istaknuti jest činjenica da smo od prvog susreta bili prijatelji, kasnije i suradnici, čovjek koji se doista posvetio košarci i kojeg se rado prisjećaju svi koji su čuli vijest o njegovom odlasku. Iskrena sućut njegov obitelji”, kazao je Pino Giergia za Slobodnu Dalmaciju.

Košarkaški klub Zadar se sa svojom legendom oprostio na društvenim mrežama.

“Đorđe je ostavio veliki trag na naš klub, i zauvijek ćemo mu svi biti zahvalni. Rođen je 1. ožujka 1933. godine, svoj košarkaški put je započeo u KK Zadru kao igrač, nakon što je otišao u igračku mirovinu postao je legendarni trener Zadra. Bio je jedan od najvećih razloga zašto je Zadar osvojio naslov prvaka Jugoslavije 1967. i 1968. Vodio je legendarne igrače poput Kreše Ćosića i Pina Gjergje do velikih uspjeha. Zadarska košarkaška zajednica Vas nikad neće zaboraviti, hvala Vam za sve lijepe trenutke koje ste nam dali. Počivao u miru”, napisali su.



 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Zadar (@kkzadar)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI