PREMINUO BIVŠI VATERPOLIST I PODUZETNIK RONALD LOPATNY: Bivši suprug Tereze Kesovije i Mije Begović

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Preminuo je hrvatski vaterpolist i poduzetnik Ronald Lopatny, bivši suprug glumice Mije Begović i otac Maje Lene Lopatny, ali i bivši suprug pjevačice Tereze Kesovije, objavio je Večernji list.

Kako se doznaje od izvora bliskih obitelji, umro je nakon duge i teške bolesti.

“Iznimno sam vezana za tatu koji mi je uz mamu najveća životna snaga, oslonac, podrška te životni uzor. Tata mi je prenio odraz ispravnih životnih vrijednosti te zahvaljujućim tome danas mogu koristiti njegovo i majčino iskustvo u građenju svoje životne priče. Zbog toga, koristim svaki trenutak koji mi je dan u njegovoj punini”, rekla je Maja Lena o svom ocu jednom prilikom.

Inače, Lopatny je karijeru započeo u Medveščaku, tadašnjem Napretku, za koji je igrao od 1958. do 1968. godine, da bi zatim prešao u Mladost s kojom je osvojio po tri naslova europskog prvaka (1968, 1969, 1971) i prvaka Jugoslavije (1969, 1970, 1971), a dva je puta proglašavan najboljim vaterpolistom bivše države (1970, 1971).

S reprezentacjom Jugoslavije bio je olimpijski pobjednik u Ciudad Mexicu 1968. godine, a osvojio je i dvije brončane medalje s europskih prvenstava u Utrechtu 1966. te Barceloni 1970. uz dva zlata s mediteranskih igara u Tunisu 1967. i Izmiru 1971. Karijeru je okončao 1973. odnosno u dobi od 29 godina.



U godinama nakon igračke karijere Lopatny je nastavio okupljati sam zagrebački, pa i širi jet-set u svom ekskluzivnom restoranu u središtu Zagreba.

Datum i vrijeme pogreba Ronalda Lopatnyja bit će objavljeni naknadno.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI