PRESRETNI KUMOVI OTPUSTILI KOČNICE: ‘Sada možemo uživati i briga nas za sve’! S tribina ih bodrila i zlatna braća Sinković

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski teniski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u četvrtak u polufinalu svladali novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.

Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj.

“Strašan meč, apsolutno nevjerojatan nivo s moje i s Ivanove strane. Razmontirali smo jedan vrhunski par koji je jučer dobio favorizirani kolumbijski par. Ovo je ono što nam je nedostajalo, osjećam se ponosan na sve što smo prošli. To je je to, sada možemo uživati i briga nas za sve”, kazao je nikad sretniji Čilić, koji je na svojim četvrtim olimpijskim igrama osvojio svoje prvo odličje. I to sa sumještaninom i prijateljem Ivanom Dodigom.


“Nažalost, moram u Ameriku, ali dat ću Marinu medalju da je nosi mojima, da uživaju. Bojim se da će mi je neko ukrati u Americi”, izuzetno raspoložen je bio i Dodig, kojemu se konačno nakon osam dana tokijske ozbiljnosti pojavio široki osmijeh i ponos.

“Žao mi je što moram ići, ali vlo brzo ćemo napravit proslavu u našem malom Međugorju. Zahvalit ćemo dragoj Gospi i dragom Bogu na talentu koji nam je podario za sve naše Međugorce. Proslavit ćemo”., kazao je Ivan.S tribina su ih pratila zlatna braća Sinković i zdušno navijala.

“Kad smo vidjeli kako su oni izdominirali cijelo natjecanje, inspirirali su nas. Pričali smo prije meča, što su momci napravili tijekom karijere, možemo im se samo nakloniti. A došli su nas i podržati, donijeli su nam i sreću i ugledali smo se na njih da pokušamo ući u finale ” kazao je Čilić.

Dodig i Čilić su u srijedu preokretom pobijedili britanski par Joe Salisbury i Andy Murray i to nakon što su imali set zaostatka i 2-4 u drugom.

“Apsolutno je to meč koji nam je omogućio medalju. Oni su najjači par s kojima smo ikad igrali, a igrali smo i s Francuzima Mahutom i Herbertom, koje su oni razmontirali u Tokiju. Bio je najteži meč koji smo igrali i koliko je bilo bitno proći taj meč”, izjavio je Marin, koji uz Grand Slam naslov i naslov u Davis Cupu ima i olimpijsku medalju.

Ispred Ariake stadiona se zaorila hrvatska pjesma, a što će tek biti ukoliko Nikola i Mate izbore svehrvatsko finale.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI