PRIKAZAN DOKUMENTARAC: Radi se o jedinoj utakmici reprezentacije Herceg-Bosne

U programu RTV Herceg-Bosne prikazan je dokumentarni film mostarskog sportskog novinara Alberta Pehara ”Paragvaj – Herceg-Bosna, Asuncion ’96”, u povodu 25 godina od odigravanja prijateljske utakmice odigrane u paragvajskom glavnom gradu Asuncionu.

To je bila ujedno i jedina utakmica reprezentacije Herceg-Bosne protiv neke druge izabrane vrste i te 1996. godine u BiH igrali su se nacionalna prvenstva, još nije postojala zajednička liga, a Nogometni savez BiH nije bio još primljen ni u FIFU ni u UEFU. Zahvaljujući poznanstvu jednoga od čelnih ljudi NK Ljubuški Branka Međugorca s nogometnim menadžerima koji su djelovali na južnoameričkom tlu odigrana je ta utakmica u Asuncionu.

Treba naglasiti kako su boje Herceg-Bosne branili igrači Širokog Brijega i Ljubuškog, dva kluba koja su bila najkvalitetnija u hercegbosanskom prvenstvu.


Utakmica je završila pobjedom Paragvaja 3:0, ali rezultat je bio u drugom planu.

Za sastav Herceg Bosne nastupio je i Ante Marinović čiji je dres s te utakmice u akciji “Vratimo Palčiće u Petrovu” prodan za 37 000 kuna, puno više u odnosu na dresove poznatijih igrača i reprezentacija.Ostale pojedinosti vezane za tu utakmicu pogledajte u dokumentarcu:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI