PROCURILI DETALJI ŽALBE ĐOKOVIĆA! Hoće li ovo sve izazvati novo nezadovoljstvo? Đokoviću stigla nova podrška

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Prvi tenisač svijeta Novak Đokovići dalje se nalazi u hotelu za imigrante u Melbourneu gdje čeka odluku o tome hoće li Đokoviću viza za nastup na Australian Openu ipak biti odobrena. Đokovićevi odvjetnici žalili su se sudu, sve će biti poznato u ponedjeljak kada zasjeda australski Savezni sud.

A u javnost  su procurili detalji žalbe  koju je prvi tenisač svijeta uputio vlastima Australije.

Novak je stigao oko ponoći u srijedu, poslije čega su mu lokalne vlasti praktički odmah oduzele vizu i odlučile ga deportirati. Novak je uputio žalbu na 35 strana, na osnovu koje je mogao ostati tri dana, piše Nova S.

Žalba koju su sastavili Đokovićevi odvjetnici je z tri dijela – upoznavanje s činjenicama, pogreške u procesu i maltretiranje pri dolasku u Australiju od djelatnika MUP-a.

Navodi žalbe

1) Novak je u putu proveo 25 sati;



2) Delegat je mogao shvatiti kako je Novak bio iznenađen i nije razumio što od njega traže.

3) Novak je inzistirao na razgovoru s ljudima iz Teniskog saveza Australije, ali i s odvjetnicima.

4) Novak je zatražio nekoliko sati za odmor;

5) Nadzornici su ga prisili na intervju, kao i da je najbolje da odmah odluči u umjesto prijašnjeg pravnog savjetovanja.

Poruka podrške Đokoviću sada je stigla i iz lokalne srpske pravoslavne crkve, Mitropolije Australije i Novog Zelanda, uz izražavanje bunta prema australskoj vlasti, ponajprije prema premijeru Scottu Morrisonu.

U objavi na Facebooku, Mitropolija Australije i Novog Zelanda je uz božićnu čestitku pozvala na slanje prosvjednog pisma u kojem se oslovljava Morrison, a dodane su i adrese još dvojice ministara, za imigraciju i za unutarnje poslove. Tu je i objavljeni predložak kako bi pismo trebalo izgledati.

Traži se Đokovićev ulazak u zemlju, no tu je i još jedna stvar, prijetnja dodatnim korakom ako prvi tenisač svijeta ne bude pušten u Australiju. U pismu se spominje da njegov potpisnik neće dati svoj glas Morrisonu na narednim izborima na kojima će tražiti ostanak na vlasti.

‘Ova borba nije samo zbog nepravde i stigmatizacije prvog na svijetu, već i za slobodu i ljudsko dostojanstvo, što je danas ugroženo’, piše Mitropolija Australije i Novog Zelanda u objavi na Facebooku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI