PROSINEČKI IZAZVAO SKANDAL U NJEMAČKOM NOGOMETU: ‘Žuti’ kupio njemačkog reprezentativca za milijun eura?!

Wikipedia

Rodom je iz njemačkog Rudesheima, ali porijeklom je Azerbajdžanac, a njegov brat Rufat već je nastupao za azerbajdžansku reprezentaciju.

Nijemci su u nevjerici zbog gubitka jednog od najvećih mladih talenata u reprezentaciji. Naime, 17-godišnji Renat Dadashov do sada je nastupao za juniorski momčad ‘Elfa’, ali odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za reprezentaciju Azerbajdžana.

Njemački mediji tvrde kako je Azerbajdžan, čiju reprezentaciju vodi Prosinečki, zapravo kupio Dadashova za milijun eura.

“Dadashov je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo nakon što je u Azerbajdžanu prikupljeno oko milijun eura”, tvrdi Bild.

Inače, Dadashov je igrač Frankfurta, kluba kojeg vodi Niko Kovač, a ranije je igrao za Leipzig koji mu je obećao veću plaću, ali nije se snašao pa se odlučio vratiti. Rodom je iz njemačkog Rudesheima, ali porijeklom je Azerbajdžanac, a njegov brat Rufat već je nastupao za azerbajdžansku reprezentaciju.

Ovu škakljivu situaciju komentirao je i Joachim Low, izbornik Njemačke, nakon utakmices Azerbajdžanom u kojoj je ‘Elf’ slavio s 4:1, ali Dadashov nije nastupao, iako se očekivao debi.



“Dadashov je dobar igrač, ali ne vjerujem baš da mu je azerbajdžanski savez dao milijun eura kako bi igrao za njih”, veli Low.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI