PROTIVNIK SE NAZIRE, TREBA ‘SAMO’ POBJEDITI ŠKOTE! Evo protiv koga će Hrvatska igrati ako osvoji treće mjesto u skupini!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Odbrojavaju se  sati do ključne utakmice hrvatske reprezentacije na Euru. Slažu se taktike, ali i kombiniraju opcije kako i na koji način – proći dalje. Izbornika je naravno kao i uvijek 4 milijuna, svi bi htjeli dati savjet ili postaviti taktiku kako srušiti Škote.

Jasno je da smo s pobjedom unutra, možda čak i drugi ako pobijedimo s više golova razlike, a i Englezi malo dodatno “pomognu”. No izgledniji scenarij je treće mjesto, pa sad pratimo situaciju s kime bi se križali, koga bi dohvatili u osmini finala.

Tako je Tomislav Globan, poznati hrvatski nogometni analitičar, objavio na Twitteru svoje kalkulacije.

Od Glasgowa do Seville…

Dakle, ukratko situacija je ovakva, ako među najboljim trećeplasiranima bude momčad iz skupina E ili F, Hrvatska će sigurno u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E, gdje je trenutačno vodeća Švedska. Ono što možda nije dobro za naše, ili možda ipak je, da bi se ta utakmica također igrala u Glasgowu.



Nadalje, situacija kaže da ako među najboljim trećeplasiranim momčadima ne budu predstavnici skupina E ili F, bit će ključno je li među trećeplasiranima netko iz skupine C. Tamo su Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Makedonija. Ako jest, Hrvatska bi išla u Amsterdam na noge pobjedniku skupine C, a to će definitivno biti Nizozemska.

Ima još jedan scenarij. Isti kaže da ako skupina C ne bude među najboljim trećeplasiranima, Hrvatska bi u osmini finala igrala s pobjednikom skupine B, a to će gotovo sigurno biti Belgija. Taj susret igrao bi se u Sevilli.

Puno je opcija i kombinacija od kojih boli glava, ali najbitnija je pobjeda protiv Škotske u utorak navečer. Lako ni onda kasnije razmišljali što nas dalje očekuje….

Facebook Comments

Loading...
DIJELI