PRVA HNL: Osijek nadigrao Hajduka i došao na treće mjesto kojeg dijele sa Splićanima

Davor Javorovic/PIXSELL

Svi golovi su pali u nastavku, dva je za Osijek postigao Ejupi, jedan za Hajduk u zadnjim trenucima Futacs. Osijek se tako izjednačio s Hajdukom na trećem mjestu s 41 bodom. Hajduk je opet razočarao, a Osijek je zaslužio sve pohvale za svoju igru.

U utakmici 23. kola Prve HNL Osijek je zasluženo pobijedio Hajduka s 2-1 (0-0). Svi golovi su pali u nastavku, dva je za Osijek postigao Ejupi, jedan za Hajduk u zadnjim trenucima Futacs. Osijek se tako izjednačio s Hajdukom na trećem mjestu s 41 bodom. Hajduk je opet razočarao, a Osijek je zaslužio sve pohvale za svoju igru.

Hajduk je od početka imao podređenu ulogu, Osijek je bio agilniji, uporniji, bolji, a u prvih petnaestak minuta pripredio je pravu opsdu Hajdukovih vrata koja nije urodila plodom. Tek na rijetke protuudare oslanjao se Hajduk, no bilo je to pretanko za klub Hajdukovog ugleda.

Ako Splićani nisu poklekli u prvome dijelu, u drugome to nisu mogli izbjeći. U 63. minuti za Osijek je opravdano dosušen jedanaesterac nakon što je Ismaili neoprezno oborio Ejupija. Isti igrač odlučio se izvesti jedanaesterac, učinio je to precizno.

Hajduk se morao otvoriti, no u tom otvaranju je često i griješio i jednu takvu veliku neopreznost Savasa iskoristio je Osijek, dodao je loptu Lopija koji je odmah proigrao Ejupija. U zanosu i sprintu Ejupi dribla i vratara Stipicu koji je napustio vrata i gađa praznu mrežu. Hajduk je bio potopljen.

Doslovce u zadnjim sekundama Futacs je postigao počasni pogodak za Hajduk, no 2-1 pobjeda je zasluženo pripala Osijeku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI