‘PUT PUTUJEM’: Zoran Mamić ponovo napustio Hrvatsku!

Kako se doznaje, Zoran Mamić ponovo je napustio granice Republike Hrvatske te je ovoga puta ponovo otišao u Bosnu i Hercegovinu gdje živi njegov brat Zdravko.

Još nije poznato hoće li se i kada vratiti, ali Hrvatska nije poslala Bosni i Hercegovini službenu dokumentaciju.

Josip Grubeša, ministar pravde BiH: “Procedura je vrlo jednostavna. Znači, kada Bosna i Hercegovina dobije zamolnicu iz Republike Hrvatske, tada ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine predmetnu dokumentaciju šalje u sud u Bosnu i Hercegovinu.”


Sud bi tada trebao, otkriva ministar pravde BiH za RTL, utvrditi činjenično stanje i Mamiću izreći kaznu. Ali u svemu slijedi još dugotrajna procedura.

“Da bi mi znali koji je sud nadležan, gdje će se kazna izvršiti, mi bi prvo trebali dobiti kompletnu dokumentaciju da bi se moglo utvrditi koji je sud nadležan i samim tim daljnji postupci”, dodao je Grubeša.Hrvatska Bosni, kako se doznaje, dokumentaciju nije poslala – jer je spis još uvijek na osječkom sudu.

A oni su za 30. travnja pozvali Zdravka Mamića da sazna gdje će služiti svoju kaznu, iako je Mamić već nekoliko puta jasno izjavio:

15. lipnja 2018. Zdravko Mamić je rekao:  “Ne želim izručenje Republici Hrvatskoj, jer ono što se događa u Republici Hrvatskoj je jedan montirani iskonstruirani proces”.

Uz Mamića, problem je i što osječki županijski sud već mjesec dana ne može pronaći Damira Vrbanovića kako bi mu uručili presudu.

Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku rekao je:

“Mislim da je sigurno dva puta kolko sam upoznat je pokušana dostava presuda, na adresi koju je zadnju dao na zapisniku na ročištu, međutim vratila se neuredna dostava”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI