RAKITIĆ I SEVILLA SANJAJU OTVORENIH OČIJU: Naš veznjak izjavom raspametio navijače Seville! Mogu li doći do naslova prvaka?

Naš Ivan Rakitić izjavio je  nakon  sinoćnjeg neočekivanog poraza Barcelone od Granade (1:2) na Camp Nouu neka navijači njegove Seville sanjaju naslov prvaka Španjolske.

Pet kola prije kraja La Lige Sevilla je četvrta na ljestvici ali za vodećim Atleticom zaostaje tri boda, a za drugim Realom i trećom Barcelonom samo bod.

“U momčadi je dobra atmosfera. U preostalih pet kola trebamo uživati i truditi se više nego ikada pa neka publika priča o nama i uživa. I naravno neka sanja. Sanjati je uvijek dobro. A mi ćemo nastaviti raditi s ogromnim veseljem i nastojati odigrati preostale utakmice bolje nego ikada. Mi ne trebamo gledati što drugi rade, nego se usredotočiti na naše utakmice koje su dovoljno komplicirane. One iziskuju ogroman napor pa ne smijemo gubiti snagu razmišljanjem o drugim stvarima, o tome što trebaju ili ne trebaju napraviti druge momčadi kako bismo mi izbili na vrh”, rekao je hrvatski vezni igrač za radijsku postaju Onda Cero.

Povratak u dobru formu

Rakitić je u prošlom kolu zabio gol u pobjedi 2:1 nad Granadom, što mu je bio drugi pogodak u posljednje četiri utakmice.

“Pomalo se vraćam u formu, uvijek sam govorio da nije lako doći u velike ekipe, a ponajviše u ekipu koja je već funkcionirala dobro prije tvog dolaska. No zadovoljan sam svojim napretkom posljednjih tjedana, samo moram ovako nastaviti i raditi jače nego ikad”, napomenuo je.



Sevillu u ponedjeljak čeka domaći susret s devetoplasiranom Athletic Bilbaom, a u slučaju pobjede povećala bi izglede za dolazak na prvo mjesto.

Bit će teško do kraja

“Ovaj tjedan se moramo dobro pripremiti i jako trenirati za tu utakmicu jer je riječ od dobrom protivniku. Ne smijemo govoriti o naslovu jer će se u klubu naljutiti, ali kažem, moramo raditi sada jače nego ikada, ući u te utakmice gladni pobjeda i omogućiti našim simpatizerima i navijačima uživanje”, rekao je Rakitić koji se prošlo ljeto vratio u Sevillu iz Barcelone u kojoj je proveo punih šest godina.

“Iskustvo u španjolskoj ligi mi govori da ove tri velike ekipe u vrhu jako rijetko gube bodove kada se uđe u posljednjih nekoliko kola jer su svjesne kakav je ulog pa zato mislim da će nam biti teško do kraja. Bit će to velika borba za naslov prvaka. Od sada će svako kolo biti iznimno bitno”, dodao je Rakitić s iskustvom u španjolskom prvenstvu od siječnja 2011. godine.
Nema opuštanja

Napomenuo je kako trener Julen Lopetegui nastoji prenijeti entuzijazam na igrače i da su svi svjesni kako je došao trenutak “da se ne smiju opustiti niti sekunde”.

Rakitić je ove sezone sudjelovao u 42 utakmice prilikom kojih je sedam puta zatresao protivničke mreže i upisao četiri asistencije.

“Zadovoljan sam što smo ostvarili prvi i najvažniji cilj, odnosno što je Sevilla osigurala nastup u Ligi prvaka iduće sezone. Meni je to u ovom trenutku najvažnije. Mi naprosto moramo svake godine igrati u Ligi prvaka”, zaključio je.

Bit će dramatično do kraja

A ako pogledamo raspored momčadi u zadnjih pet kola doista možemo reći da se očekuje prava drama u završnici La lige.

Do kraja sezone odigrat će se utakmice između Real Madrida i Seville te Barcelone i Ateltica, a upravo bi te utakmice mogle biti ključne u riješavanju La Lige.

Prvi Atletico do kraja sezone odigrat će utakmice protiv Elchea, zatim Barcelone u gostima, a onda slijede dvije domaće utakmice protiv Real Sociedada i Osasune, a posljednja utakmica za Simeoneove ratnike je gostovanje kod Valladolida. Drugoplasirani Real odigrat će još utakmice protiv Osasune, Seville i Valladolida kod kuće, a u gostima će ići Athletic Bilbaou i Granadi. Valja napomenuti kako je Valladolid kod kuće posljednja utakmica sezone za Real, a između Osasune i Seville čeka ih polufinalni dvoboj u Ligi prvaka protiv Chelseaja.

Barcelona će do kraja aktualne sezone u La ligi kod kuće igrati protiv Atletica i Celte Vigo, dok će u gostima ići kod Valencije, Levantea i Eibara.
Rakitić i Sevilla svoju šansu za povijesni naslov tražit će protiv Athletica i Valencia kod kuće, zatim gostuju u Madridu kod Reala pa putuju na noge Villarreala, a u posljednjem kolu dočekat će Alaves.
Pripremimo se za neviđena uzbuđenja u Primeri koja nas zasigurno očekuju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI