RASPALI SU SE U NAJBITNIJOJ UTAKMICI SEZONE: ‘Dinamo ima tako dobrih igrača. Takvi se dragulji čuvaju po sefovima’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Znam kako se na mene gledalo kad nisam prošao Sheriff, kada sam s Dinamom protiv moldavskog kluba ispao na jedanaesterce”. Priča nam igračka i trenerska legenda Dinama, Velimir Zajec. Bilo je to prije 11 godine, a sada se taj isti Sheriff grubo poigrao s Dinamom kojeg vodi Damir Krznar.

Velimir Zajec nam kaže: “Sada je njemu najgore, svakom treneru se nakon takvog poraza roje misli u glavi, gdje je pogriješio, što je mogao napraviti. Znam, opet, to iz osobnog iskustva. Što jest – jest. Rezultat je iznenađujuć, poprilično. Makar, moglo se znati da to nije Sheriff iz onih mojih godina i kasnije, nego jedan bolji, suvremeniji i ambiciozniji. Pa, vidjeli smo s koliko igrača igraju u napadu, to mogu samo uigrani i fizički moćni sastavi”.

Ipak, Dinamo je slovio kao favorit, svi pričaju o podcjenjivanju?

“Ma da vam kažem, Dinamo u svojoj momčadi ima nekoliko tako dobrih igrača da se ovo nije smjelo dogoditi. Ti igrači su europski dragulji visoke vrijednosti. Takvi se dragulji čuvaju po sefovima. Ali, još iz Dinamovih trenerskih dana znam da je jedna momčad jaka koliko je jaka najslabija karika. Momčadi su poput lanca, pucaju na mjestima su najslabije. Nije teško vidjeti da je Dinamova obrana bila taj dio lanca. Sheriff je stvorio toliko prilika, mogao je poraz biti još i uvjerljiviji. Kada vidim takva razmišljanja i što novinari pišu onda izgubim svaki optimizam. Dakle, momčad se raspala u najbitnijoj utakmici sezone”.

Može li se napraviti, ipak, neki preokret u Zagrebu, barem “zakuhati” utakmicu?



“Možda se nekima moje mišljenje neće dopasti. Nitko sretniji od mene da bude tako. Mislim da je to ipak teško očekivati. Zaostatak je golem, a Sheriff je sve samo ne loš. Nije da ne gajim nadu, pokušavam biti realan, možda je kod svih nas i prije prve utakmice nedostajalo realnosti. Rani pogodak? Pa onda juriš? Sve to stoji, ali kako ne primiti zgoditak. Dinamo kronično nedostaje stopera, a vidjeli smo kako je Sheriff opasan u napadu. Pa, ako Dinamo i ne uspije, vidite da kažem – ako – evo Europske lige. U debeloj podsvijesti možda i vjerujem u čudo. Europska liga je sjajna scena za predstavljanje dragulja i možda će Dinamo više odgovarati po sportskoj konkurentnosti. Kao i prošle sezone. Ne smijemo na sve gledati crno”.

Znamo da se o vašim danima iz Dinama osamdesetih godina piše knjiga, s veseljem je čekamo. Kada se očekuje izdavanje?

“Momci oko Sanjina Španovića dugo rade na tome, znam da su i mene prisjetili na stvari koje sam umalo zaboravio. Neka bude tog podsjetnika na te lijepe dane, veselim se i ja toj publikaciji. Za koju dekadu netko će pisati i o ovim današnjim danima. Tako to mora ići, to je prirodno. Samo neka gude dobrih rezultata. Bilo ih je i bit će ih.”

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Facebook Comments

Loading...
DIJELI