RAZOČARANJU NEMA MJESTA, NAPROTIV: Dinamo ima pravo na veliku nadu, a ‘žuta podmornica’ je odlična

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pristalice Dinama ne smiju biti razočarane. Ni slučajno! Nakon 0-1 poraza protiv Villareala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige.

Nije ova rečenica ni tješenje ni  lažni optimizam.  Jednu stvar je odmah nakon ždrijeba valjalo znati. Villareal je momčad iz zemlje u kojoj se igra tehnički savršen nogomet, bez glavinjanja, jurnjave, s točnim pasovima, svaki igrač zna baš sve s loptom. Ta, jeste vidjeli kako igrači Villareala štopaju loptu, prsima, petom, tijelom, prsima, glavom, kako asistiraju, kako se kreću. Vaš reporter će se usuditi reći da su taktički i tehnički zreliji od Tottenham Hotspursa.

I nije Dinamo bio nadigran, makar Dinamo nije dominirao. Zagrebačka momčad odigrala je utakmicu na svom maksimumu protiv jedne ovako sjajne, besprijekorne momčadi. Priznajemo, i sami smo uživali u njihovim teničkim nogometnim vještinama na travnjaku u Maksimiru.


Nema mjesta za razočaranje

Dinamo je znao i prijetiti, udarci Majera i Guardiola, potom  šteta onog zaleđa kod poništenog pogotka, možda je nedostajalo i malo sreće za bolji rezultat. Ali, sav taj snažni Villareal morao je čekati jedanaesterac, čak i sumnjivo dosuđen, da bi kapitalizirao svoju prednost i dobru igru.

Dinamu sad ne treba defetizam,  Villareal će se sigurno malo i upustiti nakon ove pobjede u gostima. A Dinamo ima sape napraviti preokret, samo da zakuha utakmicu i da na terenu počne igra živaca. Nogomet je to.Nakon što je Villareal došao do prednosti poput iskusnog znalca je usporio utakmicu, uništio joj srž i zanos i tu se Dinamo teže snalazio. No, Dinamo zna odigrati i otvorenu utakmicu, mušku, bez straha od debakla. Španjolce treba napasti, baš kao i Engleze, bez obzira što se igra na suparničkom teritoriju.

Nije gotovo, nema predaje!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI