Real Madrid možda i je srušio Barcelonin rekord, ali Dinamo je za sada nedodirljiv!

Sanjin Strukicl/PIXSELL

Od Reala, što se tiče europskih klubova iz najjačih liga, bolji je Milan koji ima 42 utakmice bez poraza još iz 1993. godine, a Juventus ih pak 'šiša' sa 43 utakmice bez poraza odigrane u sezoni 11/12.

Real Madrid je u dramatičnoj i napetoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa Kralja protiv Seville, stigao do impresivnog rekorda. Utakmica je završila neriješno 3:3 i Realu je to bila 40 uzastopna utakmica bez poraza. S trona su svrgnuli Barcelonu i proslavili rekord kao da su osvojili Ligu prvaka.

Imaju donekle i razloga jer nisu izgubili utakmicu čak devet mjeseci, odnosno od 6. travnja 2016. kada ih je Wolfsburg nadigrao u osmini finala Lige prvaka. Od tada pa do četvrtka 12. siječnja 2017. Real je nanizao 40 utakmica bez poraza. Slavili su u njih 30 i odigrali su deset remija uz impresivnu gol-razliku 113:36.

Zidane je tako dobro nadmašio prijašnjeg Realova rekordera Beenhakkera koji je u sezoni 88/89 uspio doći do 34 utakmice bez poraza. Na europskoj razini izjednačio se s Nottingham Forrestom koji je 1978. godine imao niz od 40 utakmica bez poraza za redom.

Od Reala, što se tiče europskih klubova iz najjačih liga, bolji je Milan koji ima 42 utakmice bez poraza još iz 1993. godine, a Juventus ih pak ‘šiša’ sa 43 utakmice bez poraza odigrane u sezoni 11/12.

E sada dolazimo do najzanimljivije činjenice, a to je da Real još nije ni blizu sustigao klub koji drži rekord najdužeg niza bez poraza. Gledajući na globalnoj bazi, što znači ako se u ovaj rekord uguraju i klubovi iz manje jakih svjetskih i europskih liga, egipatski Al Ahly skupio je 2005. 41. utakmicu bez poraza, ali svjetski rekorder je za sada nedodirljiv.



Svjetski rekoreder je zagrebački Dinamo koji je od 27. studenog 2014. i 0:1 kod Astre u Europskoj ligi pa sve do 29. rujna 2015. osvrario niz od 45 utakmica bez poraza za redom. Niz je prekinut totalnim potopom kod Bayerna u Ligi prvaka kada su Modri izgubli s 5:0.

Stoga, Real možda i je skinuo Barcelonin rekord, ali za Dinamov će trebati još šest utakmica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI