REALOV ČELNIK OPET TRESE NOGOMETNU EUROPU: I dalje na odustaje od Superlige, a žestoko je uzvratio i čelniku UEFE Čeferinu

Foto: Profimedia

Florentino Perez, idejni začetnik ne odustaje od projekta Superlige. Čak i nakon niza udaraca koje je zamišljeno novo natjecanje pretrpjelo i izlazaka engleskih klubova uz dva talijanska, predsjednik Reala tvrdi da ova priča ide dalje, što je još jednom naglasio u razgovoru za španjolski sportski list AS.

Perez i dalje vidi Superligu kao najbolju opciju za rast europskog klupskog nogometa. Unatrag tjedan dana, od objave novog natjecanja prošle nedjelje, većina pobornika je pobjegla, ali prvi čovjek Reala svejedno u prvi plan stavlja isplativost ovog projekta.

Kaže da je Superliga zamišljena tako da donese novac svima, velikim, srednjim i malim europskim klubovima, a vjeruje da bi profitirali i navijači. Po Perezovim riječima, ljubiteljima nogometa bi puno značilo više utakmica Reala i Barcelone koji svake sezone privlače jako puno gledatelja svugdje u svijetu.

Perezovo upozorenje klubovima

 

Unatoč klubovima koji su okrenuli leđa Superligi, Perez tvrdi da ti isti klubovi nisu otišli iz projekta jer upozorava da to ni ne mogu niti napraviti. Nije htio otkriti detalje na što su se točno klubovi obvezali da izlazak ne bi bio moguć, ali kaže da ili Superliga ili njoj slični projekt definitivno ide dalje bez obzira ne sve.



Perez je istaknuo i kako nije istina da je od Superlige odustao JP Morgan Chase, američka investicijska banka za koju je bilo objavljeno da financijski stoji iza projekta. Iz investicijske banke su priopćenjem javili da nisu sagledali sve aspekte novog natjecanja i da će naučiti iz ove priče, a Realov predsjednik tvrdi da to zapravo znači kako je JP Morgan Chase uzeo predah kako bi još jednom sagledao projekt, ne dižući uopće ruke od Superlige.

Ima što reći UEFI i Čeferinu

Perez je imao poruku i za Uefu i njezinog predsjednika Aleksandra Čeferina. Realov predsjednik smatra ponašanje slovenskog nogometnog dužnosnika vrlo nezdravim za nekoga tko bi trebao brinuti o nogometu, dodajući da su Čeferinove prijetnje i uvrede bile skandalozne. Perez je dodao i da ga je iznenadilo naselje Slovenca na čelu Uefe.

Govoreći o novoj Ligi prvaka, Realov predsjednik ponovno je istaknuo da mu novi format tog natjecanja nerazumljiv, a pokretanje tek u sezoni 2024./25. smatra prekasnim jer će mnogi klubovi do tada bankrotirati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI