Reić: ‘Huliganizmu se neće stati na kraj dok Torcida sama ne pronađe krivca’

screenshot

Pavličić-Bekić: „Ne vjerujem da su navijači sami unijeli baklje“

Navijačko nasilje bilo je tema i emisije Otvoreno HRT-a.

“Istražne radnje su u tijeku. Iz videozaspisa su izdvojene neke osobe”, rekao je Dubravko Perec, voditelj Odjela za sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima i NFIP-a (National football information point). 

Za odvjetnika i disciplinskog suca Sašu Pavličić-Bekića, inače bivšeg disciplinskog suca u HNS-u, a sada u ABA ligi, jasno je tko su krivci: Hajduk i HNS.

Pavličić-Bekić vjeruje kako je Hajduk krivac jer je teško za vjerovati da su navijači sami unijeli baklje, a da klub s tim nema veze: “Naravno da će svi prebacivati loptice na navijače. Svaki klub mora voditi računa o tome da je sigurnost svih sudionika nepobitna. Može odgovarati predsjednik Hajduka, odgovorna osoba, direktor stadiona, grad Split, zaštitarska tvrtka…. Isto vrijedi za sve nogometne klubove u Hrvatskoj”.

“Od subote do danas je prošlo četiri dana, a nisam čuo nikoga iz HNS-a, kao ni očitovanje predsjednika. Oni su trebali danas sjediti tu. Oni su također odgovorni za događaje. Razgovor, razgovor, razgovor, po tisućiti put bolje je od dijeljenja kazni. Koliko vidim, HNS i dalje ima velikih problema s Hajdukom. Ako je tako onda je predsjednik HNS-a trebao biti na derbiju i smirivati situaciju. Smatram da čelnici Hajduka i Saveza moraju sjesti zajedno za stol”, istaknuo je Pavličić-Bekić.



Iako su bili pozvani predstavnici Hajduka u emisiju, ipak nisu došli u emisiju, a iz udruge Naš Hajduk stigla je poruka: “Naš Hajduk, premda to nije direktno vezano uz rad i djelokrug udruge, jasno je osudio ovaj incident i još jednom izražavamo želju za brzim oporavkom ozlijeđenog vatrogasca. Zahvaljujemo Vam na pozivu, ali ne vidimo da možemo doprinijeti temi”.

Zato je u emisiji bio dugogodišnji sportski novinar koji većinu karijere prati splitski klub Zdravko Reić. Reić je istaknuo kako u 36 Hajdukovih utakmica prošlog prvenstva samo na tri klub nije platio globu zbog pirotehničkih sredstava.

“Hajduk mora poduzeti mjere u razgovoru s Torcidom. Neće se tome stati lako na kraj dok Torcida sama ne pronađe krivca. Kod njih mora doći svijest da isključe huligane iz svoje družine. Pirotehnika je štetna za nogomet i navijače”,dodao je Reić.

Splitski je novinar podsjetio na proceduru kod pirotehničkih sredstava: odmaknite, ne dirajte, pustite da izgori.

Povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni je otkrio kako je u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i Uefe u Opatiji održan  dvodnevni seminar o upotrebi pirotehnike na nogometnim utakmicama,  istaknuo je kako na seminaru nije bilo predstavnika Hajduka. 

Dodao je kako očekuje da će disciplinski sudac HNS-a sutra donijeti odluku o kaznama za derbi: Sve je sada na ‘disciplincu’, dobio je izvještaj i zatražio očitovanje od Hajduka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI