Rigorozan obračun talijanskog saveza s tenisačima: ‘Nećeš igrati za reprezentaciju?! Dobro, onda nećeš ni na Olimpijske igre’

Facebook: Camila Giorgi

Čilić je rekao da je umoran, Dodig je najavio pauzu nedugo nakon prošlogodišnjeg finala u Davis Cupu, ali njega pak nije svladao umora kada je trebalo igrati parove i mješovite pareove na Australian Openu...

U petak u cijelom svijetu kreće Davis Cup. No, mnogima se baš i neće svidjeti činjenica da će brojne reprezentacije nastupati bez svojih najjačih aduta. Jedna od tih reprezentacija je i Hrvatska koja ugošćuje reprezentaciju Španjolske u Osijeku. Međutim, svoj su nastup za reprezentaciju otkazali svi najjači tenisači, što uključuje Marina Čilća, Bornu Ćorića i Ivana Dodiga.

Čilić je rekao da je umoran, Dodig je najavio pauzu nedugo nakon prošlogodišnjeg finala u Davis Cupu, ali njega pak nije svladao umora kada je trebalo igrati parove i mješovite pareove na Australian Openu. Bornu Ćorića i dalje boli koljeno, a vjerojatno je još uvijek aktualna prepirka između njega i izbornika Krajana oko nepozivanja na finale Davis Cupa zbog ozljede. Umjesto njih na megdan Španjolcima izaći će Škugor, Mektić, Draganja i Pavić, igrači koji nisu ni u top 200.

Što se tiče Španjolaca njima je otkazala samo najjača adut, Rafael Nadal. Zbog svega toga Osječani, odnosno, Slavonci negoduju jer su zakinuti za spektakl i to nakon 20 godina čekanja, a imaju i potpuno pravo biti razočarani i ljuti.

Ipak, jedna se reprezentacija zaista rigorozno odnosi prema tenisačima koji odbiju igrati za nacionalnu vrstu. Talijanski teniski savez baš je zbog odbijanja nastupa za reprezentaciju kaznio svoju tenisačicu Camilu Giorgi prošle godine kada se nije odazvala za Fed Cup. Kazna je bila 30 tisuća eura, zabrana nastupa na turniru u Rimu i devetomjesečna suspenzija. No, još je goru kaznu talijanskog saveza ‘popio’ Simone Bolelli 2008. godine jer je odbio nastupiti u Davis Cupu. Njemu je Savez zabranio nastup na Olimpijskim igrama!

Facebook Comments



Loading...
DIJELI