RIJEČ HRVATSKOG KAPETANA: ‘Dao bih sve medalje za to zlato!’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je u utorak doputovala u Egipat i sve je spremno za napad na naslov na Svjetskom prvenstvu za rukometaše koje počinje danas.

Hrvatska će prvu utakmicu u svojoj skupini C u Aleksandriji igrati u petak s početkom u 18 sati po našem vremenu protiv Japana, a prije nego su naši reprezentativci krenuli na put, svoja očekivanja je u razgovoru za Hrvatski rukometni savez približio hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak.

Hrvatski majstor će se do kraja siječnja nadati najsjajnijem odličju u reprezentativnom dresu koje još nema, a ta ambicija ga je u najavi novog SP-a nagnala na riječi koje je već i isticao.

Sve medalje dao bih za zlato s Hrvatskom’, veli Duvnjak za HRS.

‘Ako se to ne dogodi, neće svijet propasti, ali ja ću se potruditi koliko god budem u reprezentaciji težiti tome zlatu’, dodao je hrvatski kapetan.



Duvnjaku će ovo SP biti sveukupno osmo u karijeri, prisjetio se prvog nastupa još 2007. u Njemačkoj kada je debitirao protiv Španjolaca i zabio jedan gol, a sada, s 32 godina ‘na leđima’, ima već jako puno iskustva.

‘Na svakom prvenstvu smo u gornjem domu, to je kontinuitet koji držimo i kojem težimo, to su fenomenalni rezultati’, istaknuo je hrvatski kapetan.

‘Za osvajanje medalje treba se poklopiti dosta stvari. Nekad odlučuje jedna lopta, nekad odlučuje sreća, nekad odlučuje jedna obrana golmana, sve se treba spojiti da se osvoji medalja’, nastavio je Duvnjak.

‘Ponosan sam na sve svoje medalje jer je u njih uloženo puno truda i krvavog rada. Smatram da više trebamo cijeniti naše medalje’, dodao je kapetan koji će u Egiptu voditi svoje suigrače prema novim pobjedama.

Za početak, tu je posao u skupini u kojoj su i Japan, Angola i Katar, a Duvnjak je približio svoja očekivanja od prvog susreta.

‘Prva nam je utakmica protiv Japana, svi znamo da su te utakmice najteže, treba probiti led. Gledali smo par njihovih utakmica, jako su nezgodna ekipa, s takvima uvijek imamo problema jer drže 3-3 obranu, dobro ćemo se pripremiti. Naravno da smo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu’, veli hrvatski kapetan, dodajući da je u prvom krugu cilj prolazak dalje s četiri boda.

U nastavku natjecanja, Duvnjak će se sa suigračima nadati novom odličju s Hrvatskom, a naredni mjeseci donijet će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Francuskoj protiv domaće reprezentacije, Portugala i Tunisa.

Hrvatska će tražiti novi nastup na Olimpijskim igrama, a bude li u Tokiju, ondje će cilj također biti odličje.

‘Medalja sa SP-a ili s OI? Obje!’, zaključio je Duvnjak uz smijeh govoreći o željama i ciljevima koje ima on osobno i koje dijeli cijela reprezentacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI