RIJEKA DOGOVORILA TRANSFER GODINE: Nikica Jelavić postaje najplaćeniji nogometaš vodeće momčadi HNL-a?!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jelavić je prema klupskom i reprezentacijskom rezimeu, kao i činjenici da je još uvijek u godinama kada može pružiti barem sezonu, dvije kvalitetnog nogometa, zaista veliko pojačanje za Rijeku.

Saga oko dovođenja bivšeg reprezentativca Hrvatske, Nikice Jelavića u Rijeku bliži se kraju, odnosno, već bi danas mogla završiti. Sportske novosti tvrde kako je Jelavić prihvatio uvjete koje mu je ponudila vodeća momčad HNL-a, čeka se još samo da Nikica službeno raskine ugovor s Beijing Renheom i trebao bi se odmah priključiti pripremama u Porugalu. To bi se navodno trebalo dogoditi već danas, a cijela priča se odužila zbog praznika u Kini, odnosno, tamošnje proslave Nove godine.

Jelavić bi trebao potpisati ugovor na godinu i pol, a navodno bi postao najplaćeniji igrač Rijeke. Ipak, visina njegove odštete vjerojatno ne bi trebala odskakati od najvišeg platežnog razreda, to jest, vjerojatno neće prelaziti pola milijuna eura po sezoni, no, Jelavićev ugovor mogao bi imati klauzule s dodatinim prihodima, odnosno, bonuse kojima bi mogao povećati zaradu.

Jelavić bi potpisom za Rijeku postao najzvučnije ime toga kluba otkako se igra HNL. Bilo je tu kvalitetnih i popularnih igrača poput Vugrineca s kojim je 2006. Rijeka osvojila Kup, igrao je tu i Fredi Bobić, pa na koncu i Andrej Kramarić koji je doživio katarzu na Kantridi.

Jelavić je prema klupskom i reprezentacijskom rezimeu, kao i činjenici da je još uvijek u godinama kada može pružiti barem sezonu, dvije kvalitetnog nogometa, zaista veliko pojačanje za Rijeku. Isto tako je i odgovor Dinamu na zimska pojačanja, Sammira i Marcosa i veliki je adut Riječanima za očuvanje prve pozicije u HNL-u.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI