RIJEKA DUGO NIJE BILA TAKO DOBRA: Očito je trener Bišćan najveći europski adut ove momčadi

nk rijeka

Nakon uistinu fine partije i vrijedne pobjede protiv škotskog Aberdeena u pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu pozornost je bila usmjerena na trenera Igora Bišćana. Koji je svojom strategijom najprije otupio škotske oštrice a vođenjem momčadi prisilio Aberdeen na predaju…

“Sigurno da sam zadovoljan nakon pobjede. Čeka nas težak zadatak u Škotskoj protiv momčadi koja će na domaćem terenu imati drugačiji mentalitet. Ovo je lijepa prednost tako da nismo od prve minute pod velikim pritiskom, ali ako ne budemo spremni na borbu kao ovdje i ginuti kao ovdje onda neće biti dobro”.

Bišćan je iznenadio sastavom, napose što je utakmicu Murić započeo na klupi. A Murić je na koncu ispao čovjek odluke…

“Razmišljali smo o tome da nešto moramo prilagoditi, ali nemamo previše izbora. Nemamo gabarite kao oni, ali dobro smo se ‘prilagodili’ svi do jednog dečki su ispunili moje zahtjeve, nametnuli se i ovo je njihova pobjeda. To trebamo napraviti i u Škotskoj”, objasnio je Bišćan.

Rijekin strateg ni slučajno ne želi pomisliti da je nešto rješeno u ovome dvoboju:



“Morate jako dobro poznati svoje igrače i ja vjerujem da ih dobro poznajem. Poklopilo se, sretni smo zbog toga, ali ponavljam, moramo biti spremni na žestokih 90 minuta u Aberdeenu”, riječi su Igora Bišžana.

“Sigurno da sam zadovoljan rezultatom, ali i ponosan na svoje igrače. I da je završilo 0-0 bio bih zadovoljan jer su dečki ispunili sve što sam od njih tražio”, poanta je njegovog istupa nakon utakmice. Sa zaključkom na kraju…

“Pobjeda 2-0 je lijepa prednost, ali ako ne budemo spremni i ako nećemo ginuti na terenu imati ćemo velikih problema. Mene posebno veseli što smo se fizički nametnuli, ali neće biti dobro ako nam se u uzvratu Aberdeen nametne”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI