RIJEKA IMA NOVI DRES: Predstavili su ga prije utakmice sezone

Screenshot: Instagram/HNK Rijeka

Prije nego će se u borbi za ulazak u natjecanje po skupinama Uefine Konferencijske lige sresti s grčkim PAOK-om iz Soluna, Rijeka je predstavila svoj novi pričuvni dres.

Glavna varijanta, dakako, ostaje ona bijela, a predstavljeni novitet je puno šareniji i neke je podsjetio na dugine boje.

Dizajn novog Rijekinog dresa izazvao je dosta zanimanja, ali to nije sve što je privuklo pažnju nakon što je novitet predstavljen.

Novi Rijekin dres s grbovima tamošnjih klubova podsjeća na prethodnike sadašnjeg riječkog klupskog velikana. No, reakcije izaziva jedan sporni detalj o godini osnivanja Rijeke.

Navedena je 1906., što je u svojedobnoj reakciji koju je približio Novi list izazvalo prijepor je li to baš tako. O toj godini priča se i ispod objave kluba na Instagramu, s odgovorom jednog korisnika da je Rijeka osnovana 1946., a da je spominjanje 1906. – mitomanija.



U ranoj fazi sezone, Rijeka je tako dobila još jednu ‘poslasticu’ koju će moći ponuditi i navijačima. Hoće li novi dres dočekati i poneku europsku utakmicu, moglo bi ovisiti o raspletu dva susreta s PAOK-om u borbi za nastup u jednoj od skupina Konferencijske lige.
U hrvatskom prvenstvu koje je ove sezone još ‘mlado’ će za novi pričuvni dres sigurno biti prilike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI