Rijeka ‘kiksala’ protiv Gorice i izgubila važne bodove u kvalifikacijama za Ligu prvaka

U susretu 31. kola Prve HNL Gorica je na Rujevici pobijedila Rijeku s 2-1 ugrozivši domaćinu borbu za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Golove za goste zabili su Kristijan Lovrić (12-11m) i Ndiaye (79), dok je pogodak za Rijeku zabio Felipe Pires (84).

Gosti su poveli u 12. minuti golom Kristijana Lovrića iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Luka Capan koji je s leđa povukao Ndiayea nakon ubačaja iz kornera. Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla izjednačiti. Tomečak je pokušao centrirati s desne strane, no lopta je u bloku pogodila Krizmanića i od njega se odbila u vratnicu. Novu veliku priliku domaćin je imao u 30. minuti, ali je Čolak bio neprecizan. Izbio je sam pred gol Gorice, zaobišao Kahlinu i promašio prazan gol.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Lovrić je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran. Uzvratila je Rijeka u 73. minuti, pucao je Andrijašević, ali nije bilo promjene rezultata. U 80. minuti Gorica je povećala prednost nakon jedne dubinske lopte. Ndiaye se najbolje snašao i lijepim udarcem svladao Pandura. Tračak nade domaćinu stigao je u 84. minuti kada je Pires smanjio na 1-2. Rijeka se nije predala, krenula je po izjednačenje, ali nije uspjela.

Na ljestvici vodi Dinamo s nedostižna 72 boda, Lokomotiva je druga sa 54 boda, Osijek je treći sa 52 boda koliko ima i Rijeka. Hajduk je na petoj poziciji sa 51 bodom, a Gorica na šestom mjestu ima 43 boda. Varaždin je osmi sa 27 bodova, Istra 1961 je na devetoj poziciji sa 23 boda, dok je Inter posljednji sa 17 bodova.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI