RIJEKA OTPUHALA DINAMO ZA ČETVRTFINALE KUPA! Bjelica: ‘Ovo je bilo sve, samo ne nogomet’

Foto: Cropix

Vodeća i četvrtoplasirana momčad 1. HNL odmjerile su snage na Rujevici, a deblji kraj izvukao je zagrebački Dinamo koji nije uspio doći do pogotka po teškim vremenskim uvjetima, ali “kako njima tako i nama”.

Rijeka je nastavak sezone otvorila porazom od Lokomotive 1:2 pa šira javnost nije očekivala pozitivan ishod s jačim Dinamom, no većina se prevarila. Trener Rožman je uspio podići igrače za utakmicu kupa pa će Rijeka nastaviti svoj pohod do obrane pehara od kojeg je sada dijele još samo dvije utakmice.

Bila je to ujedno i repriza prošlosezonskog finala u Puli kada je Rijeka pobijedila Dinamo 3:1. Ovo je četvrti međusobni susret Rijeke i Dinama ove sezone, a u prethodna tri slavili su “Modri” uz gol razliku 9:0. Dinamo je u Superkupu pobijedio sa 1:0, a potom, u prvenstvu na Rujevici sa 5:0 i na stadionu Maksimir sa 3:0, Rijeka je evo u pravo vrijeme uzvratila na odgovarajući način.

Sama utakmica igrana je po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri koja je stvarala velike probleme igračima. U teškim uvjetima nije bilo spektakularnog nogometa, mnogo lopti letjelo je izvan travnjaka, puno se griješilo u predaji..

Odlučujući pogodak djelo je Antonia Čolaka koji je glavom pospremio loptu iza Dominika Livakovića već u 16. minuti susreta. Danijel Štefulj je prije toga sjajno naciljao glavu svog suigrača u špici. Dinamo je mogao do izjednačenja tri minute kasnije, ali je Bruno Petković glavom iz blizine poslao loptu pokraj vratnice.



U drugom dijelu prvu priliku imao je Haliloviću 52. minuti – gađao je s 18 metara, no Livaković je bio koncentriran. Uzvratio je Dinamo u 57. minuti nakon ubačaja iz kornera, atraktivno je iz voleja pokušao Petković, ali bez mnogo uspjeha. U 62. minuti pokušava Oršić, ali je Pandur ukrotio i taj udarac.

Branitelj naslova je ovom pobjedom izborio plasman u polufinale u kojem će igrati protiv Osijeka, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva.

Polufinalni susret Rijeke i Osijeka na rasporedu je 18. ožujka, dok će Slaven Belupo i Lokomotiva igrati 8. travnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI