Rijeka srušila Hajduk! U zadnjem kolu troboj za drugo mjesto

hnk rijeka

Nogometaši Rijeke u susretu su 35. kola Prve HNL na praznom Poljudu kao gosti svladali Hajduk sa 3-2 (2-1).

U vrlo sadržajnom Jadranskom derbiju Rijeka je dva puta vodila golovima Čolaka (19, 44), Hajduk se dva puta uspijevao vratiti preko Eduoka (39) i Caktaša (69-11m), ali nakon što je Galović (90+3) u sudačkoj nadoknadi postigao i treći pogodak za goste domaći više nisu imali vremena za povratak.

Hajduk nije početni pritisak uspio pretvoriti u rezultasku prednost i zato je bio kažnjen u 19. minuti. Lončar je uspio prihvatiti jedno dubinsko proigravanje, sjurio se do gol-aut linije odakle je poslao loptu u srce kaznenog prostora gdje je Čolak izmaknuo pozornosti čuvara i neometan zatresao mrežu iza Posavca.

Domaći su uspjeli poravnati 20 minuta kasnije, Jradi je na lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora uspio proigrati Eduoka koji je sa sedam-osam metara iskosa svladao odličnog Pandura.

Ipak, gosti su na odmor otišli s prednosti nakon što je u 44. minuti Dimitrov ponovno zaboravio na Čolaka koji je nečuvan glavom s pet metara proslijedio centaršut Štefulja u mrežu.



Samo minutu potom Čolak je trebao završiti utakmicu, on je u jednom skoku na sredini terena visoko podigao lakat i udario Dimitrova u glavu, sudac Batinić pokazao mu je crveni karton, ali je na intervenciju VAR-a išao pogledati snimku događaja i prilično neshvtljivo promijenio odluku te umjesto crvenog Čolaku pokazao samo žuti karton.

Drugo poluvrijeme bilo je manje sadržajno, Hajduk je do izjednačenja stigao iz kaznenog udarca kojega je precizno izveo Caktaš u 69. minuti. Prethodno je Raspopović nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade Galović bio najviši u skoku pred domaćim vratima nakon udarca iz kuta i donio vrijedna tri boda Rijeci koja je tako ostala u igri čak i za drugo mjesto na kraju prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Rijeka je ostala četvrta na ljestvici, ali sada ima 61 bod, jedan manje od drugog Osijeka i treće Lokomotive, dok je Hajduk peti sa 57 bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI