RUSKI TRAGIČAR PREKINUO ŠUTNJU: Ispričao je kako je za Hrvatsku zabio gol na Poljudu

Screenshot

Ruski nogometaš Fjodor Kudrjašov, poznatiji po tome što je na Poljudu u utakmici protiv Hrvatske zabio autogol, progovorio je po prvi put nakon susreta.

“Kao što smo očekivali, Hrvatska nas je odmah pritisnula. Bilo nam je jasno da će tražiti brzi pogodak, na svom terenu, u ludoj atmosferi. Morali smo malo smiriti igru, pokazati naš nogomet, ali nažalost, nije upalilo”, rekao je Kudrjašov koji je svojim golom poslao Hrvatsku na Svjetsko nogometno prvenstvo u Katar.

“Pod pauzom nam je Karpin govorio da se nemoguće braniti 90 minuta i doći do željenog rezultata. Stoga smo htjeli promijeniti našu igru, vjerovali smo da možemo i bilo nam je jasno da je izbornik u pravu. Izašli smo u nastavku, željeli se nadigravati, ali kada smo vidjeli u kakvom je stanju teren… Hrvati su bili u naletu, a nakon početka nastavka idućih 10-15 minuta bilo je najteže. Hrvati su nas razbijali! U tom trenutku, kroz glavu nam je prolazila misao da će nas ‘ubiti’ na terenu. Očekivao sam da će zbog lokvi utakmica biti lakša, da Hrvati neće moći toliko kombinirati kao u prvom dijelu, ali ispalo je da su se savršeno prilagodili i nastavili igrati svoj nogomet. Nakon 15 minuta drugog poluvremena malo su usporili i nije bilo toliko opasnih trenutaka”, opisuje Kudrjašov.

A onda je došao njegov gol.

“Nekoliko sekundi prije gola osjetio sam grč, ne samo iza, već i sprijeda. Nastavio sam trčati jer utakmica nije zaustavljena. Morao sam. Nakon dvoboja, vrtio sam sve po glavi. Možda sam trebao pasti, tražiti pomoć, ali Kafanov mi je rekao: ‘A što da si pao i da su onda zabili s pozicije na kojoj si trebao biti? To bi bio još veći problem. Ovako si barem pokušao igrati do kraja.’ I prvi trener je govorio da, ako možeš, moraš trčati dok ti noga ne otpadne. Takav sam i ja, uvijek ću sve odraditi do kraja. Da, danas kad se sagleda čitava situacija, čovjek bi mogao reći, ‘pa zašto nisam propustio loptu’, no ja sam u tom trenutku samo razmišljao kako da nastavim trčati s ozljedom. Kada je lopta završila u mreži, osjetio sam bol. Rekao sam da je potrebna zamjena, ali više nismo imali pravo na to. Nisam htio ostaviti suigrače na terenu, pokušao sam nastaviti”, nastavlja ruski tragičar za Sport-Express.ru, a prenose Sportske novosti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI