SADA NIJE VRIJEME ZA KRITIKE: Igra protiv Armenije nije bila bajna, ali izbornik je i sam izjavio kako još nisu tim!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je odigrala utakmicu protiv Armenije u Gorici te je konačan rezultat bio 1-1.

Naravno, sam rezultat sugerira kako nije to bila bajna utakmica Hrvatske, ali zaboravlja se jedna činjenica u svome tome – riječ je o prijateljskoj utakmici.

Obično takve utakmice služe kao svojevrstan test, primjena određenih drugih rješenja koje bi mogle biti zanimljive, ali svakako nisu mjerilo trenutačnog stanja same reprezentacije.

Doduše, stoji činjenica kako je Zlatko Dalić u svojoj reprezentativnoj karijeri brojne poraze nakon svjetskog srebra te je jedan stigao odmah nakon finala kada nas je Španjolska razmotirala 6-0 kod kuće.

Gledajući ostale rezultate, kao navijači i potpora reprezentaciji naravno da ne možemo biti zadovoljni, ali to je nogomet. Na Svjetskom prvenstvu bili smo odlični, borili smo se i zasluženo te srčano ušli u finale, ali ta momčad i ti igrači i dalje znaju što znači nositi hrvatski dres.



Nisu zaboravili igrati nogomet, a ni izbornik Dalić nije zaboravio kako motivirati momčad, koje igrače pozvati i kako slagati taktiku.

Istina, fali nam Rakitić. To se vidi, jer igra njega i Modrića u veznom redu puno daje više mirnoće u igri reprezentacije, ali opet ne možemo reći da nemamo igrače koji ga mogu zamijeniti.

Nikola Vlašić iza sebe ima fantastičnu sezonu, Marcelo Brozović je s Perišićem osvojio talijanski Scudetto, a Mateo Kovačić je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem.

Imamo fantastičan vezni red, a napad im isto ne zaostaje. Na krilnim pozicijama su Rebić i Perišić, a imamo i drugih rješenja u vidu Oršića i Brekala te ne smijemo zaboraviti Petkovića i Kramarića koji su vukli svoje momčadi.

Duje Čaleta Car je pokazao na utakmici protiv Armenije kako može biti nositelj igre uz Domagaja Vidu, Vrsaljku još fali “jakih” utakmica, a Borna Barišić je na svojoj poziciji jako dobar.

Na golu ne trebamo posebno izdvajati Dominika Livakovića.

Iako imamo dosta “starosjedilaca” u momčadi, ove nove moraju se uvesti u sistem igranja. Zato je Zlatko Dalić i pojasnio prije par mjeseci kako još uvijek nisu ekipa, kako nisu tim.

Pa ako to izbornik kaže, onda što se imaju povlačiti teme o smjenama ili otkazima prije samog Europskog prvenstva! U pitanju je čovjek koji je i prije reprezentacije odradio odličan trenerski posao u Aziji i svakako ima stručnog znanja kako motivirati igrače.

Ovo Europsko prvenstvo svakako neće biti lagano, ima se još jako malo vremena kako bi određene stvari trebali sjesti na svoje mjesto. U ovom trenutku treba pružiti maksimalnu podršku izborniku Daliću i stručnom stožeru, svim igračima koji nose hrvatski dres na Europskom prvenstvu.

Ovisno o rezultatu, onda ćemo moći pričati da li je Dalić za ostanak ili odlazak, ali ima toliko kredita da barem u miru može odraditi Europsko prvenstvo

Facebook Comments

Loading...
DIJELI