Sammir i mogući problemi koje nosi Dinamu: Plaća mu je enormna, forma upitna, a svi su zaboravili zašto je otišao!

Instagram: Sammir (Official)

Ima težak teren na leđima Sammir u svakom slučaju, a tek ćemo vidjeti može li ga nositi i koliko dugo.

Naturalizirani hrvatski nogometaš iz Brazila, Sammir, potpisat će po drugi puta u karijeri za Dinamo. Povremeni ili bivši, još se ne zna, hrvatski reprezentativac stiže u petak navečer u Zagreb i odmah bi trebao potpisati novi ugovor s Dinamom.

Maksimir je napustio prije tri godine i to u dosta nezdravom okruženju. Često su ga kritizirali zbog slabije igre, a izazvao je i seriju inicidenata izvan travnjaka koji su uključivali izlaske i alkohol. Mamići su izgubili strpljenje i s njim su sporazumno raskinuli ugovor, čak nisu imali strpljenja čekati ponudu. Sammir je završio u Getafeu gdje se nije baš proslavio, a onda je otišao u Kinu gdje je dogurao do statusa najplaćenijeg hrvatskog nogometaša. Nažalost, igra mu nije baš pratila besprijekoran financijski status, o njegovim igrama uglavno nismo ništa čuli još od Getafea kada je znao tu i tamo napraviti nešto vrijedno spomena.

Sammiru je očito dojadila Kina i sva raskoš koja ga je tamo okruživala jer je sada on s njima raskinuo ugovor i to samo kako bi se vratio u Dinamo. Plemenito je to zaista jer se odrekao enormne plaće kako bi u pomogao Dinamu koji hvata naslov prvaka. No, osigurao se barem toliko da je tražio od kluba najveću moguću plaću, odnosno, plaću veću od Soudanijeve, Juniorove i ostalih trenutnih zvijezda.

Sammir je potpisao na dvije godine i Dinamu će uzimati milijun eura godišnje! Malo u odnosu na onih 7.5 milijuna koliko je dobivao u Kini, ali za Dinamove prilike to je zaista puno. No, problem je u tome što se zapravo ne zna u kakvom je stanju Sammir.

Ima skoro 30. godina, dvije godine igrao je u Kini, a tamo se igra puno lošiji nogomet i od onog u Hrvatskoj. Ulazi na poziciju na kojoj je velika konkurencija, Ćorić, Gojak, Moro, a Ćorić i Gojak pokazali su se vrlo vrijednima u prvom dijelu sezone, a pitanje je zapravo je li se riješio svoje stare boljke, učestalih oscilacija. Sammir je igrač sjajnog i profinjenog poteza, ali nikada nije bio čovjek odluke kao što je Soudani danas u Dinamu. Nekako sumnjamo da je u Kini izbrusio sve svoje nedostatke, ali nećemo mu suditi, možda je ovo novi Sammir koji ne izlazi, ne tulumari i koji je spreman dati barem onoliko koliko je plaćen, a plaćen je više od svih ostalih.



S druge strane, Sammir može Dinamu donijeti onaj dašak kreativnosti koji je nedostajao, možda zbog njega proradi i napad. Iskusan je on HNL-ovac, sedam godina je bio u Dinamu, ali sada HNL više ne izgleda kao što je izgledao prije tri godine, ipak ima malo više izazova. Tko zna možda zaradi i poziv u reprezentaciju opet, s Čačićem je sve moguće.

Ima težak teren na leđima Sammir u svakom slučaju, a tek ćemo vidjeti može li ga nositi i koliko dugo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI