SAMO JEDAN IGRAČ OVAKO JE RAZBJESNIO NAVIJAČE! Dalić je morao žestoko reagirati: Šefe, morate ga poslati kući!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Slučaj Borne Sose polako i sigurno odlazi u arhivu povijesti. Zadnjih sedam dana obilježio je hrvatski medijski prostor, ne samo sportski, jer ipak odbrojavaju se dani do Eura i svaki eventualni odlazak iz “kockastog” dresa duboko napada i pomalo vrijeđa hrvatske navijače, a vidjeli smo u objavama pojedinih udruga koliko to daleko može otići. I zato sve ovo podsjeća na jedan slučaj koji nam je svima dobro poznat.

Ako se zamjeriš, teško ćeš više ikada dobiti priliku. I zato je Dalić promptno reagirao izostavljanjem Borne pa i sa šireg popisa eventualnih putnika na skorašnji Euro. Jedan možda drugačiji slučaj stavio je Dalića na iskušenja već na samom startu njegove “afere” s Vatrenima.

Naprasni odlazak Solinjanina, a kao jedine prirodne alternacije za Marija Mandžukića sa Svjetskog prvenstva, nije poremetio planove izbornika. Morao ga je izbaciti iz reprezentacije, a nakon što je nezadovoljstvo krenulo već i u pripremnim utakmicama, pa i u onoj najslavnijoj – protiv Brazila u Londonu.

Zašto Kramarić, a ne ja?

 

Nikola je prvi put prigovorio Daliću u stilu “zašto Kramarić, a ne ja” nakon utakmice s Brazilom, a ovaj mu je izreferirao brojke od 15 golova u Bundesligi prozvanog, no nije se smirio. I onda se dogodila – Nigerija. Htio ga je Dalić uvesti u igru, dati mu šansu, ali Kalinić se “nije dao”.



Nisam spreman”, poručio je izborniku.

Vidjevši koliko stvari mogu eksalirati, Dražen Ladić pokušavao je ugasiti vatru i nagovoriti ga da se smiri i prihvati opciju ulaska u utakmicu, ali nije se dao. Toliko je daleko otišao da nije slavio pobjedu protiv Nigerije s ostalim igračima, već se pokunjeno uputio sam u svlačionicu.

Čekao je Dalić cijeli dan sutradan da mu se Kalinić obrati, isprikom, pa i napadom, bilo kakvom reakcijom, ali nije se dogodilo. I htio ga je zadržati ju Rusiji, samo da se javio, ali kad je vidio što se događa, kako se ponaša, donio je odluku.

Šefe, morate ga poslati kući!

Eliminirati potencijalno opasno “tijelo” iz organizma, a koje može uništiti koheziju…

“Šefe, morate ga poslati kući”, dobio je potporu od drugih igrača.

Dalić na svoju drugu smotru zato je morao prekrižiti Sosu, a koji se dovoljno iskompromitirao nedavnim potezima. Da, brojke su na njegovoj strani, konstantan je u Bundesligi, ali potencijalni nezadovoljnik ne treba Daliću na velikom ispitu.

A i pazio je na navijače, koji su duboko povrijeđeni odbacivanjem dres i brisanjem fotografija u hrvatskom dresu iz bliske povijesti. Reakcija Josipa Šimunića i brojnih drugih igrača također je dovoljno za sebe rekla. I Dalić je dobro reagirao, u oba slučaja…

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI