SARAČEVIĆ PROZVAO IZBORNIKA ZBOG ŠOKANTNOG PORAZA: ‘Ovo moram reći o Željku Babiću…’

Stručni komentator Zlatan Saračević priuštio si je minutu dvije kako bi obavio posao za koji je plaćen - da stručno komentira i što je važnije da to napravi bez dlake na jeziku.

Hrvatska rukometna reprezentacija oprostila se od Svjetskog prvenstva u Francuskoj na najgori mogući način. Prvo su u polufinalu nastradali od Norvežana u produžecima nakon što je Zlatku Horvatu obranjen sedmerac za finale u posljednjoj minuti susreta, a onda su u utakmici za brončanu medalju poraženi od Slovenaca i to nakon što su desetak minuta prije kraja imali osam golova prednosti.

Može se reći kako su to bila dva najbolnija poraza hrvatskih rukometaša u posljednjih nekoliko godina i porazi su to o kojima će generacije poslije pričati i učiti na njihovim greškama.

Na samom kraju utakmice sa Slovenijom kada je semafor pokazao 60. minutu i rezultata 31:30, stručni komentator Zlatan Saračević priuštio si je minutu dvije kako bi obavio posao za koji je plaćen – da stručno komentira i što je važnije da to napravi bez dlake na jeziku.

Ovo je Saračevićevo viđenje onoga što se dogodilo u posljednjih 15 minuta utakmice.

“Nešto moram reći. Ako smo rekli da je Željko Babić prvih 40 minuta imao odgovor na sve, onda treba reći i to da zadnjih 20 minuta nije imao odgovor na ništa. I ne razumijem tu fizofiju?! Gotovo 40 minuta nam je išlo dobro, ne razumijem zašto nešto što ti ide dobro, zašto staješ, zašto mijenjaš? Ako vodiš osam razlike ne igraš da pobijediš sa četiri, nego igraš da pobijediš sa deset. Mi iz nekog razloga nismo ‘ubijali’ utakmice i sad nam se to vratilo. Na šest razlike se ne igraju dugi napadi kao što sam igralo nekad u moje vrijeme, nego se igra do kraja. Zašto smo stali? Ne znam. Ovo je za mene najteži poraz u karijeri, ovo je 700 puta teže nego kad nismo otišli na Olimpijadu u Sydney, izgubili smo tu utakmicu također od Slovenije. Ovo je 700 puta teže”, zaključio je legendarni rukometaš.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI