ŠEF SUDACA BEZ MILOSTI: Kulušić najavio tešku kaznu za suca zbog gafa na utakmici Lokomotive i Dinama

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Soudani je namjerno nogom udario Capana nakon što je sudac već svirao prekršaj, ali Alžirac je prošao samo s usmenom opomenom.

U 28. kolu Prve HNL nije bilo nešto previše sudačkih pogrešaka, štoviše, dogodila se samo jedna, ali dosta velika greška. Naime, u takozvanom gradskom derbiju ili bolje rečeno anti-derbiju, Lokomotive i Dinama, Soudani je namjerno nogom udario Capana nakon što je sudac već svirao prekršaj, ali Alžirac je prošao samo s usmenom opomenom. Pokrenula se velika rasprava nakon utakmice, mnogi tvrde kako je Soudani trebao biti isključen, a to je potvrdio i Mateo Beusan, a povela se priča o naknadnoj kazni za ‘dinamovca’.

Naime prema, Disicplinskom pravilniku, Saša Pavličić, Dicisplinski sudac Prve i Druge HNL ima pravo kazniti naknadno Soudanija, ali samo ako ga netko prijavi. Za sada Soudanija još nitko nije prijavio i prema tome će on proći nekažnjeno, ali sudac utakmice Tihomir Pejin, neće.

Naime, šef sudaca Ante Kulušić, najavio je kako će kaznu snositi Pejin, ali naglašava kako je suđenje bilo korektno. “Nema u analizi nikakvih dvojbi, suci su dobro odradili posao u 28. kolu, osim, naravno, što je Pejin trebao Soudaniju dodijeliti najmanje žuti karton za onu reakciju. Morao mu je dati žuti, ali da mu je pokazao crveni karton ne bih zamjerio Pejinu. Ali, opomena obavezno. Na ostalim terenima sve je bilo u granicama normale. Greškica na jednoj, greškica na drugoj strani”, kazao je za Novi list, Kulušić.

Može li Kulušić prijaviti ovaj slučaj Pavličiću?

“Ne mogu. Znam ono što je pisalo za Sharbinija… Vučemilović je pogrešno isključio Jeffersona iz Hajduka, pa ga je disciplinski sudac pomilovao. Ovdje je bilo 80 posto žuti i 20 posto crveni karton. Ili još bliže smo postotku 60:40, za žuti, odnosno crveni karton. Ispada da bi disciplinski sudac sada morao dati Soudaniju žuti karton, što se nikada nije dogodilo. Da je bilo brutalno udaranje, sigurno bi trebao biti crveni karton. Žuti obavezno, može i crveni, ali i – ništa ! Doduše, kod nas ništa nije normalno”, objašnjava šef sudaca.



Na koncu će ispaštati sudac Pejin, s četiri utakmice odmora?

“Normalno”, odgovara Kulušić.

Je li itko do sada kažnjen nakon što su pregledane TV snimke kao dokazi?

“Bilo je, ne znam tko je koga udario. Ali posao je to disciplinskog suca, a ne Komisije za suce. Nema ovlasti. Samo kada je riječ o sucima. Kažnjavati sa dvije, četiri ili šest utakmica. To ću napraviti. Ovdje je nadležan discipinski sudac. Kada se dogodi nešto iza leđa suca, kazni ga se temeljem snimke. Ovo nije bio brutalan start, na nozi nisu ostali kramponi”, veli Kulušić.

Ako netko ipak prijavi Soudanija, onda bi Disciplinski sudac morao odlučivati o sudbini Alžirca?

“Da, ali ne može mu dodijeliti žuti karton. Ne mogu vjerovati da je sudac Pejin znao da Soudani ima dva žuta kartona. Dogodi se. Bio bih najsretniji da je sve bilo čisto. Jer, nije bilo puno spornih detalja. Osim, naravno, one greške Batinića koji je nasjeo na Soudanijevu glumu i dosudio kazneni udarac za Dinamo. Molim Boga da se ovo završi, puna kapa mi je svega”, završio je Kulušić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI