ŠEF SUDACA BRUNO MARIĆ SVE JE POBROJAO: Ova brojka nije baš za pohvalu! “Bilo je 25 velikih grešaka”

Foto:Pixsell

Komisija za suce Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku da će redovito objavljivati i javno analizirati sporne situacije u hrvatskoj nogometnoj ligi.

Predsjednik komisije za suce Hrvatskog nogometnog saveza Bruno Marić gostovao je u Dnevniku Nove TV. te se osvrnuo na prvu polusezonu HNL-a. Izjavio je da je u 18. kola bilo 25 većih grešaka.

“Mi smo napravili analizu, podnio sam izvještaj Izvršnom odboru prije tri tjedna u kojem smo analizirali 18 kola i zaključili smo da postoji 25 situacija koje mi kolokvijalno nazivamo crno-bijelim greškama, a to su fundamentalne greške. Primjerice, to su isključenja igrača”, rekao je i dodao kako smatra da nijedan klub nije više oštećen od nekog drugog.


Ponovo se dotaknuo i poništenog pogotka Osijeku iz penala na Poljudu: “Pogodak nije neopravdano poništen jer je to bilo kršenje pravila nogometne igre, sudac je donio ispravnu odluku da se kazneni udarac ponovi. Mi smo samo jasno naglasili da je pri donošenju odluke bila pogrešna upotreba VAR tehnologije, ali to ne znači da odluka nije ispravna, samo je donesena na pogrešan način.”

 kako tvrdi Bruno Marić, tendencioznog suđenja nema, a ono nije ni u primisli hrvatskim sucima, grešaka, nažalost, još uvijek ima puno.

“Ako analiziramo velika prvenstva zemalja koje su nogometne jače i čvršće od Hrvatske, onda znamo da i tamo ima puno grešaka. Ne treba tražiti alibi, ali zato ulažemo sve te napore, kao i odluku da idemo s transparentnim objavljivanjem svega što radimo. Želimo pokazati da sucima nije lako, čak ni članovi sudačke Komisije gdje ima sedam članova ponekad nije suglasna oko spornih situacija. Međutim, mi ćemo objaviti hrvatskoj javnosti odluku za koju mislimo da je ispravna”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI