Šefovi Bayerna napravili “spletku” Kovaču

screenshot

Premda je krenuo podosta loše na klupi Bayerna u prvom dijelu sezone i rano je ispao iz Lige prvaka, hrvatski strateg Niko Kovač na kraju se ipak bori za dvostruku krunu i ima priliku popraviti dojam. Ipak, čini se kako mu to neće biti dostatno da zadrži posao u bavarskom divu.

Naime, novinar uglednog i pouzdanog RMC-a, Mohamed Bouhfasi, tvrdi kako će na kraju sezone, bez obzira na sve što Kovač napravi, Bayern krenuti po trenutno valjda napopularnijeg trenera, Nizozemca Erika Ten Haga.

Bavarci su oduševljeni nizozemskim stručnjakom, a kako i ne bi bili kada se s “klincima” prošetao do polufinala Lige prvaka pritom izbacujući favorite poput Juventusa, Real Madrida, a vjerojatno će skalpirati i Tottenham u polufinalu.

Kontakt između Bayerna i Ten Haga već navodno postoji, ali Ajax ga želi zadržati još jednu sezonu. Međutim, Ten Hag i Bayern imaju svoju povijest. Nizozemac je bio u stožeru Pepa Guardiole, a od 2013. godine do 2015. godine vodio je Bayernovu drugu momčad, da bi “Kopljanike” preuzeo u prosincu 2017. godine. Uz to, Ten Hag bi se vrlo lako mogao odlučiti na odlazak ako mu rasprodaju momčad.

Za sada gotovo sigurno odlaze Frenkie De Jong, koji ide u Barcelonu za 75 milijuna eura, a o odlasku talentiranog De Ligta govori se već mjesecima, preporođeni Dušan Tadić već si traži novu destinaciju, a mnogi europski bogataši žele Van de Beeka, Onanu, Ziyecha, za kojeg se tvrdi da prelazi baš u Bayern.



Ten Hag je vrlo zanimljiva trenerska persona jer za razliko od mnogih kolega ne juri novac već pažljivo bira koga će voditi. Traži klub s jasnom vizijom i misijom, s jakim ambicijama i želi slobodu, kako bi mogao neometano raditi i razvijati se kao trener.

Kovaču, očigledno, preostaje nada da će ako osvoji duplu krunu ostati, a ne osvoji li, to bi zaista mogao biti njegov kraj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI