ŠIBENIK ŠOKIRAO OSIJEK, MIEREZ VELIKI TRAGIČAR! Ni novi kormilar na klupi nije pokrenuo momčad, Varaždin produbio krizu Gorice

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon odlaska Nenada Bjelice i pobjede nad Hajdukom očekivao se nastavak pobjedničkog niza i s  novim trenerom za kormilom no Šibenik nije mislio tako.  U susretu 8. kola SuperSport HNL-a u Gradskom vrtu Osijek i Šibenik odigrali su neodlučeno 1:1.

Osijek je poveo u 38. minuti krasnim golom Kleinheislera, a bod gostima osigurao je Burgui u 78. minuti. Novi Osijekov trener Rene Poms tako je startao remijem na klupi Osijeka. s druge strane Šibenik je prekinuo dugi negativni niz budući je izbjegao poraz od Osijeka po prvi puta nakon 2011. godine.

Šibenik se, kao i ranije tijekom prvenstva, postavio hrabro u Gradskom vrtu te nije bio spreman isključivo čuvati svoja vrata. U otvorenoj igri ipak je više pokazao Osijek koji je imao veći broj opasnih prilika. Ujedno, Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 20 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

Nastavak utakmice započeo je dobrom šansom Šibenika u 46. minuti, ali udarac glavom Matića zaustavio je Ivušić. Desetak minuta kasnije opet je pokušao Kleinheisler, a vrlo brzo nakon toga i Mierez je bio blizu povećanja osječkog vodstva.

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1-1.



Do kraja susreta oba su sastava mogla uzeti preostala dva boda, no mreže se više nisu tresle. Osijek je osvojio deveti bod te je ostao na petom mjestu, dok je Šibenik s bodom manje poziciju iza.

U prvom subotnjem susretu 8. kola nogometaši Varaždina pobijedili su pred svojim navijačima Goricu 2-1 (2-0) čime je Varaždin upisao prvu domaću pobjedu u sezoni. Veliki korak prema tri boda varaždinski su nogometaši napravili u prvom poluvremenu kada je Agon Elezi postigao dva gola za 2-0. U nastavku je Deni Jurić smanjio u 61. minuti, a unatoč igraču više Velikogoričani nisu uspjeli do boda ili potpunog preokreta.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 18.55 sati u Puli igraju Istra 1961 i Lokomotiva, dok se od 21.05 sati na Poljudu sastaju Hajduk i Slaven Belupo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI