SJEĆAŠ LI SE MENE? Doveo Tursku do povijesnog uspjeha, danas vozač Ubera!

Screenshot

Starija nogometna publika, ali i opće informirana nogometni fanovi znat će za ime Hakan Sukur. Riječ je o bivšem turskom reprezentativcu koji je svoju domovina na Svjetskom prvenstvu doveo do povijesnog uspjeha. Turska je na prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu osvojila senzacionalno 3. mjesto pobijedivši Južnu Koreju.

Hakan Sukur na otvaranju utakmice postigao je gol u prvoj minuti susreta i usmjerio tijek utakmice u korist Turske. Ranije, u polufinalu protiv Brazila, Turska nije imala snagu za brazilsku virtuoznost te su pali rezultatom 1-0, Ronaldo je bio strijelac.

Nogomet je igrao sve do 2008. godine kada se umirovio u dresu Galatasaraya. U karijeri je igrao za Inter Milan, Parmu, Torino i Blackburn. Nakon što se ostavio nogometa, 2011.godine kandidirao se na izborima te je ušao u parlament kao veliki protivnik politike Erdogana. To ga je dovelo da je morao 2016.godine napustiti državu jer za njim je izdana tjeralica.

Sredinom 2016. godine preselio se u Sjedinjenje Američke Države gdje danas radi kao vozač Ubera u Washingtonu. Preselio se u Kaliforniju gdje je isprva otvorio lokal, ali nije najbolje radio pa danas vozi kao taksist i prodaje knjige.

Život zaista piše nevjerojatne priče.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI