SJEĆATE SE, VEĆ JE TO JEDNOM NAPRAVIO? Modrić točno zna kako će izboriti transfer u Inter, u Realu će podivljati

screenshot

Da čovjek u kriznim situacijama, kada se bori za sebe, uvijek reagira isto potvrđuje i recentni slučaj s Lukom Modrićem. Koji je u madridskom Realu obustavio treninge u želji da se rješi njegov status. A rješenje koje Modrić želi izgleda ne odgovara upravi madridskog kluba.

Nije tajna, Inter je za Modrića spreman platiti onoliko koliko ni Real ne može. Milanski plavo-crni klub u sprezi s kineskim kapitalom Luki osigurava enormne prihode u Interu, negdje oko 40 milijuna eura u četiri godine i to odmah, s jamstvom od još 20 milijuna eura nakon talijanske epizode i to u – Kini! K tome, u Interu Modrića čeka silna hrvatska kolonija, otprije su tu Perišić i Brozović, neki dan je stigao Vrsaljko, Modrić bi došao kao svoj na svoje.

Vratimo se mi na Lukine krizne londonske dane. Mourinho je iz Reala poslao ponudu Tottenhamu, 35 milijuna eura slomilo je i tvrdo srce predsjednika i vlasnika Tottenhama, Daniela Levyja. Prije toga taj isti Levy tvrdio je i obećavao navijačima da Modrić nije za prodaju.

Luka se osjetio nakon svega povređen, puno je dao Tottenhamu a nije očekivao toliki otpor oko svoje prodaje i to baš u madridski Real. Naš je igrač prestao trenirati, a nije otputovao s momčadi na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

Unatoč napadima iz uprave kluba i navijača Modrić nije posustajao, jednostavno nije dolazio na treninge, niti kad se momčad vratila iz Sjeverne Amerike. Čak je hrvatski as odbio nastupiti u prvoj utakmici nastvkq sezone protiv Manchester Uniteda.



Sve dok jednog dana…

Luka je bio strašan igrač za nas. Kako se s Lukom nismo dogovorili o nastavku suradnje odlučili smo ga prodati Realu”, kazao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

Tek se kasnije saznalo da su pregovori između Tottenhama i Reala trajali nekoliko mjeseci, a završeno je s epilogom da će madridski klub platiti odštetu u visini od 27 milijuna funti (35 milijuna eura) uz još oko sedam milijuna eura raznih bonusa, ovisno o broju odigranih utakmica i zabijenih golova. Nakontoga bilo je jasno – Modrić će tjedno zarađivati 150.000 eura tjedno u madridskom Realu. Oh da, saznalo se da je u ime Reala s Tottenhamom osobno pregovarao Jose Mourinho.

Modrić je tako nakon Roberta Prosinečkog, Davora Šukera i Roberta Jarnija bio četvrti Hrvat koji je obukao dres Kraljevskog kluba. U Tottenham je prešao 2008. iz zagrebačkog Dinama za 21 milijun eura i u 160 utakmica zabio je 17 golova za Spurse. I na njetovu inicijativu u Real je došao još jedan Hrvat, Mateo Kovačić.

Sad je, eto, Luka Modrić u istom možda u istom “modu”. Pisalo se da ne trenira, pa da trenira, pa da je ranije otišao s treninga, no Modrić u svojoj psihi pokazuje da je odlučan. Trenirao ne trenirao, Modrić se očito bori za sebe i svoj transfer. Kako će proći? Može otići, a ako ostane podebljati će ugovor. Makar u takvu opciju mnogi sumnjaju, Real jednostavno ne može biti u ovome trenutku toliko izdašan kao Inter.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI